Bugetul Camerei Deputaților pe 2017, aprobat de plen

| 16 ian, 17:32

Camera Deputaților și-a aprobat, luni, bugetul pe 2017, care va fi de 245.617.000 lei, cu 17,9% mai mic față de cel de anul trecut.

În favoarea acestui buget au fost 221 deputați, în timp ce 19 s-au abținut.

Chestorul Camerei Mircea Drăghici a precizat că bugetul va fi de 245.617.000 lei, dintre care 235.764.000 lei la capitolul autorități publice și acțiuni externe și 9.853.000 lei la capitolul asigurări și asistență socială.

Structura cheltuielilor curente în sumă de 222.615.000 lei necesare funcționării Camerei Deputaților și întreținerii și administrării Palatului Parlamentului este următoarea: cheltuieli de personal — 177.320.000 lei, cheltuieli cu bunuri și servicii — 44.035.000 lei, cheltuieli pentru transferuri, contribuții și cotizații la organizații internaționale — 1.260.000 lei, a menționat Drăghici.

El a precizat că la cheltuielile curente sunt prevăzute și sumele necesare pentru cabinetul medical din Palatul Parlamentului.

Potrivit bugetului prezentat de Drăghici, cheltuielile de capital sunt în sumă de 11.494.000 lei, dintre care 3.746.000 lei pentru active fixe, 7.748.000 lei pentru reparații capitale aferente activelor fixe.

Bugetul de venituri și cheltuieli pentru activitățile finanțate integral din venituri proprii desfășurate pe lângă Camera Deputaților pentru anul 2017 cuprinde atât resurse, cât și cheltuieli în sumă totală de 20.900.000 lei. Veniturile realizate în Camera Deputaților vor fi reținute integral de aceasta pentru acoperirea unor cheltuieli curente și de capital.

Bugetul Camerei pe 2017 este cu 17,9% mai mic decât bugetul pe 2016, a adăugat Drăghici.

Deputatul PNL Mihai Voicu a declarat că liberalii votează acest buget, dar că doresc ca sistemul de vot să fie pus în funcțiune.

"PNL consideră că orice discuție privind bugetul trebuie făcută transparent. PNL va vota pentru acest proiect de buget. Ne dorim mai multă transparență în privința execuției bugetului. (...) Ne-am fi dorit ca suma cheltuită anul trecut pentru sistemul de vot al Camerei Deputaților să aibă consecințe practice. Noi votăm în continuare prin ridicare de mână. Acele câteva sute de mii de lei pe care le-am cheltuit anul trecut pentru acest sistem de vot ne dorim să fie cât mai mult transpuse în practică prin votul electronic", a adăugat Voicu.

Claudiu-Iulius-Gavril Năsui, deputat USR, a criticat faptul că proiectul de buget al Camerei postat pe site-ul instituției nu corespunde cu cel supus aprobării plenului.

"Este inacceptabil ca într-o țară democratică să fie prezentat pe site un proiect greșit. USR se va abține la vot pentru că nu avem timpul și posibilitatea analizării acestui buget", a spus acesta.

PMP va susține bugetul, a anunțat și deputatul PMP Corneliu Bichineț.

Secretarul general adjunct George Dumitrică a precizat, în ședința Comisiei de buget, că pentru 2017 s-a renunțat la anumite lucrări la Palatul Parlamentului pentru a susține desfășurarea sesiunii NATO.

"Avem mari probleme cu infiltrațiile. Având în vedere că în 2017 în Camera Deputaților se va desfășura sesiunea NATO, am amânat rezolvarea acestor probleme. Trebuia să blocăm toate intrările care ar fi intrat în reabilitare. Nu puteam să riscăm să nu se țină sesiunea NATO. Am renunțat la niște lucrări", a spus acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ