Buldogul Blaga latră ca un pechinez după un nou atac al lui Traian Băsescu

| 03 mai, 2014

Vasile Blaga pare a fi ţinta preferată a atacurilor preşedintelui din ultima vreme. Blând şi ascultător, liderul PDL încasează cu stoicism bobârnacele venite din partea lui Traian Băsescu. Preşedintele României a avut în ultimele săptămâni ieşiri destul de dure la adresa lui fostului său apropiat. Reacţia lui Blaga ? Anemică de fiecare dată.

Este tot mai clar faptul că preşedintele doreşte să-şi îngroape întru totul fostul său partid, pentru a maximiza şansele noului înfiinţat PMP. Odinioară locomotivă pentru PDL, astăzi Băsescu suflă cât de mult vânt poate în pânzele Mişcării Populare. Nu numai că o face în dauna PDL-ului, ci încearcă cu fiecare ocazie, să lovească în foştii săi aliaţi. Favoritul său ? Vasile Blaga.

Dupa ce a acuzat faptul că PDL a ajuns în mâna unor fesenişti, recent, Traian Băsescu l-a catalogat pe Vasile Blaga drept “o uriaşă dezamăgire”, afirmând despre acesta că îl va trăda pe Cătălin Predoiu după alegerile europarlamentare. În opinia preşedintelui, anunţarea timpurie a lui Cătălin Predoiu drept prezidenţiabil al PDL-ului ar fi fost doar o simplă manevră pentru ca Vasile Blaga să poată arunca vina pe umerii acestuia în cazul unui eşec în alegeri.

“Este o uriaşă dezamăgire pentru mine. Blaga, dacă va avea un eşec, dacă nu va realiza acei la 20% la europarlamentare, va fi în stare să caute orice soluţie pentru a se spăla de eşec. De asta a promovat atât de timpuriu candidatul Predoiu, să pună în spatele lui...”, a declarat Băsescu în cadrul unei emisiuni televizate.

Replica lui Vasile Blaga nu a întârziat să apară, doar că ea a venit extrem de palidă. Şeful PDL a răspuns pe Facebook printr-o postare destul de anemică. Acesta s-a rezumat în a-i cere lui Băsescu să respecte Partidul Democrat Liberal, amintindu-i totodată preşedintelui că “fără cei 300.000 de membri PDL care s-au luptat pentru domnia sa, niciodată nu ar fi devenit ceea ce este din punct de vedere politic”. Mai mult, am putea spune că intervenţia lui Vasile Blaga a fost chiar împăciuitoare, acesta lăsând să se înşeleagă că şi-ar dori păstrarea unei portiţe de dialog.

“Îl rog pe domnul preşedinte Băsescu să nu creeze tranşee peste care nu se vor putea construi punţi după aceste alegeri”, a mai scris Vasile Blaga pe pagina sa de Facebook.

Întrebarea firească care se pune în acest moment este de ce evită Blaga să-i răspundă frontal şefului statului? Există o anumită strategie de comunicare pe care Blaga o urmează? Se teme Blaga de Traian Băsescu şi dacă da, ce motive ar avea? Sau pur şi simplu apatia lui Blaga este datorată firii sale docile. Rămâne de văzut dacă vom primi răspunsul la aceste întrebări.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ