Bulgaria se așteaptă în 2017 la o creștere cu 11% a numărului de turiști din România

| 29 mar, 13:38

Autoritățile bulgare se așteaptă la o creștere de 10-11% a numărului de turiști români în acest an, în condițiile în care România a devenit principala sursă pentru turiștii străini care ajung în Bulgaria, a declarat miercuri ministrul bulgar al Turismului, Stela Baltova, într-un interviu acordat Radio FOCUS.

Potrivit oficialului bulgar, în ultimii zece ani România a făcut schimb cu Germania cu privire la sosirile de turiști. În plus, piața din România este o piață vecină deosebit de interesantă. "Pe lângă contactele 'Business-to-business' ar trebui să existe și contacte cu consumatorul final. Relațiile 'Business-to-business' sunt importante, în special pentru că putem oferi oportunități pentru turismul pe termen scurt în Bulgaria. Durata medie a unui sejur turistic în Bulgaria este de 2,4-2,5 zile, iar călătoriile pe termen scurt sunt o opțiune bună de dezvoltare pentru Bulgaria", a declarat Stela Baltova.

Ministrul bulgar al Turismului a mai spus că românii vin în Bulgaria nu doar pentru sejururi la mare. "Vin cu intenția de a călători în Bulgaria și, ținând cont de acest lucru, vom organiza la București un forum în data de 30 aprilie la care așteptăm ca peste 100 de reprezentați din sectorul turismului din cele două țări să se întâlnească", a mai spus Stela Baltova. Potrivit acesteia, crearea unor proiecte turistice între țările din Balcani ar fi benefică nu doar pentru Bulgaria și România, dar și pentru țările vecine Grecia, Macedonia și Serbia.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ