Bulgaria va primi în următorii doi ani 500 de imigranți aflați în alte state ale UE

| 21 iul, 16:48

Bulgaria va primi în următorii doi ani 500 de imigranți aflați în alte state membre ale Uniunii Europene, a anunțat ministrul de interne bulgar Rumiana Buhvarova, la încheierea unei reuniuni extraordinare a Consiliului de Justiție și Afaceri Interne al UE, relatează marți BTA.

În luna mai, Comisia Europeană a propus ca Bulgaria să accepte 788 imigranți — dintre care 343 de sirieni și eritreeni aflați în Italia și 229 aflați în Grecia — în cadrul schemei de redistribuire a imigranților între țările membre UE.

La începutul lunii iulie, organizațiile umanitare au raportat că Italia a fost depășită de Grecia drept principală poartă de intrare pe mare a imigranților în Uniunea Europeană. Astfel, cel puțin jumătate dintre imigranții care debarcă în Italia sunt solicitanți legitimi de azil, refugiați din cauza războiului din Siria sau a represiunii din Eritreea.

Țările membre ale Uniunii Europene au ajuns luni seară, la Bruxelles, la o înțelegere pentru redistribuirea solicitanților de azil din Grecia și Italia, în special sirieni și eritreeni, oferind însă numai 32.256 de locuri față de cele 40.000 solicitate, scrie Agerpres.

Citește și:  Peste 150.000 de imigranți au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, de la începutul lui 2015


"Avem un rezultat, dar nu suntem chiar acolo unde am vrea să fim", a anunțat secretarul de stat german Emily Haber, părăsind o reuniune a miniștrilor de interne programată pentru a găsi o soluție la repartizarea între 'Cei 28', pentru următorii doi ani, a 40.000 de solicitanți de azil ajunși în Grecia și Italia.

UE va analiza din nou situația "în octombrie sau noiembrie", a adăugat ea. Până atunci, ar putea fi oferite noi locuri, a explicat un diplomat european. "Pentru prima dată, a fost recunoscut că toate țările trebuie să fie implicate și să participe" la efortul în fața fluxului de imigranți și refugiați de la granițele Europei, a explicat reprezentanta Berlinului.

Țările cele mai reticente — Ungaria, Austria, Slovacia, Slovenia, țările baltice și Spania — nu au cedat presiunilor pentru a accepta mai mulți imigranți.

În schimb, oferta a depășit cererea pentru persoanele care beneficiază deja de statutul de refugiat, dar trăiesc în prezent în terțe state. Pentru acest sistem, numit de reinstalare, au fost oferite din partea Comisiei Europene 22.504 locuri pentru 20.000 de cereri.

Tag-uri: bulgaria, imigranţi
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ