Buşoi: Firea nu a făcut nimic pentru îmbunătăţirea traficului; începem o campanie de conştientizare

| 20 oct, 16:41

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat, vineri, că liberalii vor demara o campanie de conştientizare a nevoii de a rezolva problema traficului din Capitală, afirmând că îmbunătăţirea traficului este o promisiune neonorată a primarului Capitalei, Gabriela Firea.

"PNL Bucureşti lansează astăzi o campanie care va dura o lună de zile şi care va avea ca obiectiv traficul din Bucureşti (...) PNL lansează astăzi o campanie publică de conştientizare a bucureştenilor şi a administraţiei de nevoia de a acţiona urgent în problema traficului pentru că, fără să începem să facem ceva în Bucureşti, în câţva ani Bucureştiul va fi la propriu blocat, cu totul blocat", a spus Buşoi, într-o conferinţă de presă.

Liberalul a afirmat că îmbunătăţirea traficului din Bucureşti a fost una dintre principalele promisiuni pe care primarul Capitalei, Gabriela Firea, le-a făcut bucureştenilor. "Din păcate pentru bucureşteni şi pentru Bucureşti, administraţia Firea nu a făcut nimic pentru a îmbunătăţi situaţia traficului din Bucureşti. Dimpotrivă, nu cu mult timp în urmă a tăiat o sumă considerabilă de bani de la proiecte care urmau a uşura traficul pentru a le transfera către cele 22 de societăţi comerciale - administraţia paralelă care se pregăteşte Bucureştiului", a mai spus Buşoi.

Liberalul a susţinut că, în cele 500 de zile de când este primar general, Gabriela Firea s-a dovedit interesată doar de "consolidarea controlului PSD asupra aparatului administrativ al Capitalei".

"Administraţia Capitalei este împânzită cu oameni veniţi din Voluntari, este un proces de golire de competenţă a aparatului administraţiei Capitalei, care evident că are un efect negativ şi asupra politicilor Primăriei Municipiului Bucureşti. Al doilea obiectiv în cele 500 de zile a fost acela de a încerca să răsplătească clientela PSD şi cum va face acest lucru? Prin înfiinţarea celor 22 de firme, prin cele peste 5.000 de angajări pe salarii mult mai bune decât în primărie care se vor face în perioada următoare şi acest lucru încearcă să fidelizeze şi să răsplătească o anumită zonă de sprijin - membri şi susţinători ai PSD", a spus Buşoi.

Buşoi a critica lipsa achiziţiilor autobuze, tramvaie şi troleibuze, precizând că a fost realizată o singură bandă între cartierul Băneasa şi Piaţa Dorobanţi, nicio nouă intersecţie nu a fost semaforizată, nu s-a construit nicio parcare şi nicio pistă de biciclete. La ultima rectificare bugetară s-au redus fondurile pentru infrastructură cu 175 de milioane de lei, a spus liberalul.

Cristian Buşoi a precizat că la campania demarată de PNL vor participa sute de voluntari care se vor afla în zonele aglomerate pentru a informa cu privire la situaţia traficului, urmând ca PNL să organizeze o dezbatere şi să propună un pachet de măsuri care vor viza finalizarea lucrărilor de infrastructură şi demararea unor lucrări noi, realizarea unui sistem inteligent de semaforizare, extinderea pistelor pentru biciclete, achiziţionarea de mijloace noi de transport în comun şi demararea programului privind parcările în parteneriat public-privat.

"Vom prezenta un pachet de hotărâri de Consiliu General sau de consilii de sector pe care consilierii PNL le vor promova când se va discuta la începutul anului viitor bugetul anului 2018", a spus preşedintele PNL Bucureşti Cristian Buşoi.

Tag-uri: Gabriela Firea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ