Câți bani ar economisi utilizatorii de rând de pe urma funcției pentru dezactivarea telefoanelor furate

| 31 iul, 2014

Disponibil deja pentru utilizatorii de telefoane Apple si Samsung, software-ul pentru dezactivarea de la distanta a telefoanelor furate ar putea fi inclus ca dotare standard pentru toate dispozitivele nou lansate, actiunea avand menirea de a descuraja furtul acestora si reduce pagubele financiare asociate.

Cunoscuta sub denumirea de Kill Switch, functia care permite utilizatorilor de smartphone sa-si dezactiveze de la distanta dispozitivul pierdut sau furat castiga tot mai multa sustinere din partea autoritatilor si utilizatori deopotriva, beneficiile potentiale parand suficient de mari incat riscurile evidentiate de unii operatori de telefonie, privind posibile abuzuri ce ar putea fi comise de hackeri, sa poata fi trecute cu vederea. Argumentul sustinatorilor este ca standardizarea unei functii care permite dezactivarea permanenta a oricarui smartphone va face inutil furtul acestuia, lasand infractorii de ocazie fara posibilitatea de a valorifica dispozitivul furat. De partea opusa a baricadei se afla insa companiile de asigurari, pentru care furturile de smartphone si tablete prezinta ocazii in plus pentru rotunjirea veniturilor, vanzand polite de asigurare care sa acopere acest risc.

CITEȘTE ȘI: Vrei sa te angajezi la APPLE şi nu ai diplomă în IT? Asta e şansa ta


Potrivit unui studiu intocmit de Heider College of Business din cadrul Universitatii Creighton, masura va aduce consumatorilor americani economii anuale de 3.4 miliarde dolari. Din aceasta suma, 1.1 miliarde dolari reprezinta costul inlocuirii dispozitivelor furate, la care se adauga alte 2.3 miliarde dolari economisiti platind polite de asigurare mai ieftine, care acopera doar riscul deteriorarii accidentale, nu si cel de furt.

CITEȘTE ȘI: MOTIVUL pentru care angajaţii Apple nu voiau să stea la masă alături de Steve Jobs

Pana la stabilirea unui acord care sa includa toti producatorii de dispozitive mobile Apple a inclus deja o functie numita Activation lock, care conditioneaza functionarea dispozitivelor de furnizarea numelui de cont Apple ID si parola de acces. Fara aceste date functiile dispozitivului sunt blocate iar sistemul Location Tracking este pornit automat, permitand posesorului de drept sa afle locatia exacta a dispozitivului si eventual, sa furnizeze aceste informatii autoritatilor competente. O functie similara numita Reactivation Lock este introdusa si pe dispozitivele Samsung incepand cu luna aprilie.

CITEȘTE ȘI: Aveţi un iPhone? Apple avertizează că trebuie să schimbaţi CÂT MAI REPEDE acest accesoriu!



Sursă: it.bzi.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ