Ca și Băsescu, Crin Antonescu ignoră Constituția

| 31 mar, 2014

Cât de nepriceput să fie liderul PNL, încât să dea fuga, cu capul înainte, într-o capcană în care a mai călcat și adversarul său cel mai important, cândva, Traian Băsescu? Președintele țării nu demite premierul, nu are nicio cădere în acest sens. Cel mult îl poate hărțui, băgând bețe în roțile guvernării, așa cum putem constata printr-o simplă privire retrospectivă asupra activității lui Traian Băsescu din 2012 și până în prezent.

Crin Antonescu a declarat la Pitești că se va lupta până la ”ultima sa picătură de energie, de încredere şi de imaginaţie” pentru valorile liberale în care crede. Cum stă, concret, liderul PNL cu energia și încrederea, ne este greu să estimăm. Ceea ce constatăm însă imediat este că imaginația A epuizat-o deja, rapid, în cadrul aceluiași discurs chiar. Ultima picătură de imaginație a sfârâit patetic și s-a evaporat, moment în care Crin Antonescu a scos, de pe unde o ținea ascunsă, fițuica cu antologia textelor și ideilor lui Traian Băsescu. Prima zicere pe care i-au căzut ochii, pe aia a citit-o, fără nicio ezitare.

Este ori-ori. Ori rămâne Ponta premier până când vrea dânsul (…) şi nu e Antonescu preşedinte, ori ajunge Antonescu preşedinte şi la scurtă vreme nu mai e Ponta premier”, a trântit-o Antonescu, în stilul său eliptic. Promisiunile de genul ”când o să vin eu președinte” nu sunt noi, dar sunt cu atât mai gustate.

Printre primii care au făcut astfel de promisiuni faimoase ar fi Corneliu Vadim Tudor, de care se leagă promisiunea execuțiilor pe stadioane dacă PRM va ajunge la putere, dar și promisiunea făcută de Traian Băsescu, în campanie, referitoare la țepele care vor fi ridicate în Piața Victoriei. Deci la capitolul imaginație, Crin are rezervorul gol și motorul său electoral tușește, ținut doar pe vaporii acestui combustibil de neînlocuit.

Dar cât de nepriceput să fie liderul PNL, încât să dea fuga, cu capul înainte, într-o capcană în care a mai călcat și adversarul său cel mai important, cândva, Traian Băsescu? Președintele țării nu demite premierul, nu are nicio cădere în acest sens. Cel mult îl poate hărțui, băgând bețe în roțile guvernării, așa cum putem constata printr-o simplă privire retrospectivă asupra activității lui Traian Băsescu din 2012 și până în prezent.

O astfel de afirmație este de natură compromițătoare pentru Crin Antonescu: ori nu cunoaște prevederile Constituției pe care se lăuda cândva că o reformează, ori își declară intenția clară de a-i încălca prevederile. Ar mai fi o variantă, în care Crin Antonescu se referă, de fapt, nu la funcția de președinte al României ci la cea de președinte a PNL. O amintim din pură pedanterie pentru că, în contextul acesteia, afirmația lui Crin Antonescu devine copleșitor de ridicolă...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 apr, 2014
Mihai
lipsa de logica
Jurnalistul face dovada lipsei de logica si fair play, de la titlu si pana la ultimele cuvinte. Nu face decat sa acuze pe Presedinte si - dupa ultima moda pesedista - pe Crin Antonescu, fara a demonstra cum ii pune Basescu premierului pesedist "bete in rotile guvernarii". Este o afirmatie de-a dreptul indecenta, caci ceea ce vedem noi, populatia acestei tari, se cheama incompetenta lui VVPonta in ceea ce priveste guvernarea, infatuare, agresivitate nejustificata fata de Basescu, pentru mascarea masurilor aberante luate de guvern: cresterea numarului de taxe, acciza pe combustibili, care va deregla economia si nivelul nostru de trai, acoperirea penalilor din PSD, protocoale secrete cu chinezii si cu udmr, planificarea unei vizite la Moscova, parca pentru a sfida aliatii Romaniei, etc, etc!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ