Câți copii vor beneficia de majorarea alocațiilor pentru sprijinul familiei

| 16 oct, 2014

Rovana Plumb, ministrul Muncii, a explicat încă din primăvara acestui an că planurile imediate ale Guvernului Ponta de a crește nivelul de trai din România sunt majorarea pensiilor, a salariilor și a alocațiilor copiilor de la 1 ianuarie 2015.

De la măsurile luate în trecut de guvernarea Boc – Băsescu prin tăieri de salarii și pensii, Guvernul Ponta a luat altfel de decizii, mărind alocația pentru sprijinul familiei, ajutor care revine la 500.000 de copii din familii sărace. Aceste alocații se vor dubla - pentru fiecare copil în parte statul va plăti în plus 42 lei.

Însă ministrul Muncii a subliniat că deocamdată este în plan doar mărirea alocației de sprijin a familiei, alocația de stat urmând să rămână, pentru moment, la suma de 42 lei. Acestă creștere va fi făcută pentru familiile în care fiecare membru are venit sub 530 lei net pe lună și va intra în vigoare de la 1 noiembrie.

Totodată, aparatul guvernamental a aprobat aplicarea unui tratament egal pentru toți copiii aflați în sistemul special de protecție. Mai exact, copiii care se află în îngrijire la familii, în plasament sau în grija asistenților maternali, și care primesc 97 de lei,  să ia de la stat de la 1 noiembrie suma de 440 lei.

Mai mult, tot printr-o Hotărâre de Guvern, Executivul a luat decizia ca, începând cu 1 decembrie 2014, alocația de hrană zilnică pentru 60.000 de copii aflați în sistemul de protecție specială să se dubleze, urmând ca de la 1 ianuarie 2015 să se dubleze și alocația zilnică, de la 8 la 16 lei, pentru aproximativ 43.000 de persoane adulte cu dizabilități sau care se află în centrele de înrijire.

Iar acoperirea impactului bugetar pe care îl implică aceste măsuri luate de către Guvern este asigurată deoarece la bugetul de stat există resursele necesare. Pentru toate demersurile efectuate pentru anul în curs, Ministerul Muncii va aloca sumele necesare din fondul de asistență socială, urmând ca pentru anul 2015, fondurile să fie preluate prin următoarea execuție bugetară.

În cazul celor 500.000 de copii din familiile sărace impactul bugetar al dublării alocației va fi de 20 milioane lei pentru 2014 și de 245 milioane lei pentru anul 2015. De asemenea, sumele alocate tratamentului egal pentru copiii din sistemul de protecție specială vor fi de 6,5 milioane de lei pe lună, iar în cel al dublării alocației de hrană vor fi de 4,5 milioane pe lună.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ