Guvernul din Republica Moldova şi-a prezentat demisia

| 10 dec, 2014

Cabinetul de Miniştri din Republica Moldova şi-a anunţat demisia miercuri, în cadrul şedinţei de guvern, în contextul validării de către Curtea Constituţională a rezultatelor alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, informează Moldpres.

Cererea de demisie a guvernului va fi prezentată spre examinare Parlamentului, care urmează să se întrunească în şedinţă plenară până la 30 decembrie. Până la depunerea jurământului de către membrii noului executiv, guvernul în exerciţiu va îndeplini doar funcţiile de administrare a treburilor publice.

Premierul în exerciţiu Iurie Leancă a mulţumit membrilor Cabinetului de Miniştri pentru colaborare. 'Mulţumesc pentru că am reuşit să creăm o atmosferă pozitivă, constructivă şi având sentimentul de echipă am reuşit să ne axăm pe problemele societăţii şi să ducem la bun sfârşit mai multe lucruri bune. Tema pentru acasă rămâne valabilă şi continuitatea va fi principiul-cheie de care urmează să se ghideze următorul cabinet de miniştri', a declarat
Leancă.

Potrivit Constituţiei Republicii Moldova, guvernul îşi exercită mandatul până la data validării alegerilor pentru un nou Parlament, menţionează Moldpres.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ