Cabinetul Ponta IV a fost avizat de comisiile parlamentare de specialitate

| 15 dec, 2014

Nouă propuneri de miniştri înaintate Parlamentului de premierul Victor Ponta au fost avizate favorabil luni de comisiile parlamentare de specialitate din cele două Camere legislative.

Singurul care a primit aviz negativ în comisii a fost Adrian Anghel, candidatul propus de premier ca ministru delegat pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Ulterior, premierul l-a propus în locul acestuia pe deputatul PSD Angel Tîlvăr. El a fost audiat de parlamentari şi a primit aviz favorabil.

* Darius Vâlcov, propus pentru postul de ministru al Finanţelor Publice, a primit aviz favorabil din partea Comisiilor parlamentare de Buget-Finanţe, cu 18 voturi pentru şi 10 împotrivă.

Vâlcov a declarat la audierile din comisii că îşi propune ca, în perioada 15 ianuarie - 15 martie, Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală să fie dezbătute cu mediul de afaceri şi cu cel politic iar în perioada 15 martie - 15 mai, dezbaterea să continue în Parlament, astfel încât la finalul sesiunii viitoare cele două Coduri şi Legea redevenţelor să iasă îmbunătăţite din Parlament şi să fie aplicate din 2016.

* Sorin Cîmpeanu, propus pentru portofoliul de ministru al Educaţiei şi Cercetării, a fost avizat favorabil de comisiile parlamentare, cu 22 de voturi pentru şi nouă împotrivă. Au existat discuţii privind numărul de voturi, cei din Opoziţie invocând faptul că numărul voturilor a fost mai mare decât cel al membrilor comisiilor.

Cîmpeanu a declarat la audieri că principalele obiective ale sale sunt legate de accesul la educaţie, reducerea abandonului şcolar, revizuirea curriculei în sensul simplificării acesteia şi de procesul de modernizare a evaluării.

* Ionuţ Vulpescu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii, a primit aviz favorabil din partea Comisiilor de cultură şi media ale Parlamentului, cu 19 voturi pentru şi 7 împotrivă.

Vulpescu a declarat că printre priorităţile mandatului său, la baza căruia vor sta 'continuitatea' şi 'încrederea', se vor afla protejarea patrimoniului naţional şi sprijinirea culturii contemporane în ţară şi peste hotare.

* Andrei Gerea, propus pentru funcţia de ministru al Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, a fost avizat favorabil cu 44 de voturi pentru şi şapte împotrivă.

Gerea a fost audiat în Comisiile reunite pentru politică economică, reformă şi privatizare şi, respectiv, pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, Comisia economică, industrii şi servicii, Comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului şi Comisia pentru transporturi şi energie, din Senat.

* Mihai Tudose, propus pentru funcţia de ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului, a primit aviz favorabil, cu 37 de voturi pentru, din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

Tudose a primit şapte voturi împotrivă din partea deputaţilor din Comisiile pentru politică economică, reformă şi privatizare şi, respectiv, pentru industrii şi servicii şi din partea senatorilor din Comisia economică, industrii şi servicii şi din Comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului.

* Sorin Grindeanu, propus pentru funcţia de ministru pentru Societatea Informaţională, a fost avizat favorabil de Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor şi Comisia economică, industrii şi servicii din Senat. Dintre cei 26 de parlamentari prezenţi la audieri, 23 au votat pentru şi trei împotrivă.

* Graţiela Gavrilescu, propusă pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor şi Comisiei pentru mediu din Senat. Dintre cei 26 de parlamentari prezenţi la audieri, 17 au votat pentru, şapte împotrivă şi doi s-au abţinut.

* Liviu Pop, propus pentru portofoliul Dialogului Social, a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate cu 21 de voturi pentru şi 7 împotrivă.

Pop le-a spus parlamentarilor că anul viitor, la reluarea activităţii Legislativului, doreşte să promoveze un proiect de modificare a Legii dialogului social.

* Adrian Anghel, propus ministru delegat pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, a obţinut în comisiile parlamentare de specialitate 12 voturi pentru, 8 împotrivă şi 4 abţineri. Rezultatul votului a stârnit discuţii, Opoziţia susţinând că Anghel nu a întrunit votul majorităţii membrilor celor două comisii reunite şi că avizul este negativ.

* Angel Tîlvăr, propus ministru delegat pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni după discuţiile apărute în comisia de specialitate la audierea şi votul dat lui Adrian Anghel, a primit aviz favorabil cu 18 voturi pentru, 7 împotrivă şi o abţinere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ