Calculator oficial. Cât vom plăti pentru timbrul de mediu în 2016

| 06 ian, 08:26

Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus la dispoziţie pe pagina proprie de Internet un calculator, pentru a ne ajuta să aflăm care este suma pe care trebuie să o plătim pentru timbrul de mediu în anul 2016, scrie Digi 24.

Pentru a afla cuantumul taxei, trebuie doar să completați toate datele solicitate de soft, iar programul va genera automat suma de plată.

În anul 2016, valoarea timbrului de mediu se va calcula cu ajutorul calculatorului oficial pentru timbrul de mediu, disponibil pe pagina de internet a Fiscului, aplicația fiind actualizată în ianuarie 2016.

Calculatorul ANAF poate fi accesat AICI.

Pentru calcularea valorii în lei a timbrului de mediu este folosit cursul de schimb leu-euro stabilit de Banca Centrală Europeană în anul precedent, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, aminteşte avocatnet.ro.

Actul normativ care a introdus această taxă de peste doi ani dispune că "valoarea în lei a timbrului se determină pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene". Asta înseamnă că în 2016 este folosit cursul leu-euro din prima zi lucrătoare a lunii octombrie 2015.

În anul 2015, prima zi lucrătoare din luna în cauză a fost 1 octombrie, iar la acea dată cursul de schimb valutar leu-euro a fost de 4,4159 lei. Acesta a fost publicat în Jurnalul Oficial al UE din 2 octombrie şi este mai mare decât cel înregistrat pe 1 octombrie 2014, care a fost de 4,4093 lei. Mai precis, creşterea este de 0,15%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ