Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit ce ambiții politice are: Ce spune despre o eventuală candidatură la primăria Capitalei

| 07 dec, 21:50

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că ideea unei candidaturi la Primăria Generală a Capitalei nu l-ar speria, explicând că, având în vedere profesia de bază, de inginer constructor, ar putea să-şi folosească "priceperea și experiența pentru a face din București un oraș mai bun pentru cetățeni".

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat despre sondajul PNL în care a fost şi el testat în intenţiile de vot ale bucureştenilor.

"Nu m-ar speria un astfel de proiect, de a candida la Primăria Capitalei. Având în vedere și profesia mea de bază, de inginer constructor, cred că aș putea să îmi folosesc priceperea și experiența pentru a face din București un oraș mai bun pentru cetățeni, în care viața să se desfășoare în condiții mult mai bune.

Dar ambiția mea este alta. Ambiția mea este ca formațiunea pe care o conduc, ALDE – singurul partid liberal din România, să acceadă în Parlament. Să fie reprezentată și în Parlamentul viitor. Este un proiect în care investesc toate eforturile mele și nu numai ale mele, împreună cu colegii mei. Vrem să facem acest proiect unul care să se materializeze prin reprezentarea și la nivelul administrației locale și în Parlament, în așa fel încât și cetățenii care au o viziune liberală, care împărtășesc valorile și principiile noastre, să aibă o reprezentare cât mai consistentă", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit digi24.ro.

Întrebat dacă exclude total o candidatură, Tăriceanu a spus: "Dacă mă întrebați așa, nu sunt îndreptate gândurile mele către primărie. (....) La începutul anului viitor, până la 1 martie, ar trebui să definitivăm listele cu candidați."

În ceea ce priveşte Guvernul de tehnocrați, Tăriceanu a arătat este "o soluție care, în România, înfrânge două principii".

"Unu: Democrația reprezentativă - de ce mai votăm Parlamentul, dacă el nu este reprezentativ pentru rezultatul votului cetățenilor? Deci procesul democratic e pus sub un mare semn de întrebare. Cetățenii votează degeaba dacă președintele vine și spune: „Nu mă interesează votul tău, al unui cetățean obișnuit. Pun eu guvernul care cred eu că e bun!". E și neconstituțional - al doilea element. Constituția prevede ca guvernul să se constituie pe baza consultărilor dintre partide. Președintele a fost încântat. I-am spus că am observat că partidele s-au derobat de responsabilitate și președintele a zâmbit în mod neobișnuit, dar părea că îi place. Dar nu-i bine, nu e sănătos pentru democrație.

Dacă președintele ține la Constituție, nu este soluția care ar fi trebuit. Este un artificiu care are darul să țină locul cald pentru următorul guvern sau premier al PNL. Cred că asta s-a urmărit."


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ