Călin Popescu Tăriceanu: Ce fel de preşedinte vrea să fie Iohannis, când nu respectă legea propriului partid?

| 09 sep, 2014

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că liderul PNL, Klaus Iohannis, este un candidat 'care face gargară cu statul de drept' şi se întreabă ce fel de preşedinte vrea să fie din moment ce nu a respectat 'legea PNL', Tribunalul constatând că alegerea sa nu a respectat statutul partidului.

'PNL-ul a ajuns în această situaţie pentru că s-au grăbit să-i dea lovitura de graţie lui Antonescu. La acest puci intern Iohannis a fost parte şi a fost foarte încântat când a fost pus, printr-o formulă de uzurpare a puterii, noul preşedinte al partidului, fără ca să existe îndeplinite condiţiile prevăzute de statut. Ce a sesizat tribunalul este că el ocupă funcţia fără ca să fi îndeplinit o serie de prevederi statutare. De ce? Pentru că s-a comportat în dispreţul statutului, care este legea partidului', a spus Tăriceanu marţi seara, la Satu Mare.

Liderul PLR consideră că Iohannis afirmă că susţine supremaţia legii, dar nu respectă statutul PNL.

'Nu pot să nu profit de ocazie să întreb, retoric, ce fel de preşedinte vrea să fie Iohannis, care pare că vrea să susţină statul de drept, adică supremaţia legii, când el nu respectă legea propriului partid? Spun clar, el este unul din candidaţii actuali care face gargară cu statul de drept. Se duce la televizor, spune 'statul de drept', când e vorba de respectarea statului de drept, mai puţin', a adăugat Tăriceanu. 

De asemenea, acesta a amintit de conflictul pe care-l are Iohannis cu ANI, adăugând totodată că primarul Sibiului are un comportament moral 'reprobabil'. 'Nu mai vorbesc de comportamentul lui din punct de vedere moral. Cu totul şi cu totul reprobabil. L-a adus Antonescu în partid, primul lucru pe care l-a făcut: i-a dat lui Antonescu în cap. Cred că cel mai important este atitudinea lui şi modul de raportare la referendum, situându-se fără echivoc în tabăra lui Băsescu', a mai afirmat Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ