Călin Popescu Tăriceanu, comparat cu Ion Iliescu. Ce acuzaţii i se aduc şefului Senatului

| 17 apr, 16:48

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu lansează un atac, pe facebook, la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu, spunând că "acțiunile și declarațiile" şefului Senatului îi aduc aminte de "Ion Iliescu, la începutul anilor 1990".

Declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu privind votul din Diaspora sunt criticate şi de Alina Gorghiu.

"Oare ce resorturi pot determina un om politic ca Popescu Tăriceanu să se transforme dintr-un liberal pur-sânge în ceva greu de calificat! Acțiunile și declarațiile sale, mai cu seamă cele din acest an, îmi aduc aminte de acel Ion Iliescu, de la începutul anilor 1990, când salamul cu soia era folosit ca armă împotriva diasporei și a seniorilor repatriați ai PNȚCD și PNL.

Vă mărturisesc că îmi este rușine de modul acesta de comportament în spațiul public. Românii din diaspora au venit de la sute de kilometri să voteze, au stat ore în șir la cozi interminabile, în frig și ploaie. Datorită civismului lor, atât de impresionant, România este, în continuare, o țară democrată.

Tot ei sunt cei care au împiedicat ca susținătorii din umbră ai candidaturii lui Ponta să își continue cinicele coabitări politice, din campania electorală și dinainte.

Pentru toate aceste lucruri, și nu numai, în calitate de co-președinte al PNL, le transmit românilor jigniți de CP Tăriceanu un singur cuvânt: respect!", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat în ianuarie 2015 că votul prin corespondenţă şi cel electronic prezintă deficienţe, din cauza "posibilităţii de alterare a votului, ca să nu spun chiar de fraudare".

"Pentru cei cu o conştiinţă civică politică redusă a da plicul cu vot pentru o sumă de bani sau pentru un mic şi o bere la o fiestă în străinătate nu cred că e o mare problemă. Deci, trebuie să fim foarte atenţi în legătură cu această chestiune", a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai spus că votul electronic "poate să fie o soluţie la prima vedere" dar comportă "complicaţii tehnice care au fost relevate de specialişti din domeniu". "Şi mai are o mare problemă: nu putem într-un timp foarte scurt după închiderea votului să verificăm dacă nu există vot dublu, şi electronic şi pe listă", a precizat el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ