Călin Popescu Tăriceanu: Hellvig nu are atuurile necesare pentru a fi în fruntea SRI

| 03 mar, 22:53

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că a votat împotriva numirii lui Eduard Hellvig la șefia SRI, pentru că nu îl consideră destul de experimentat și de credibil în fruntea Serviciilor.

"Eu am votat împotrivă, nu mă ascund. Cred că în fruntea Serviciilor trebuia să fie o persoană cu mai multe atuuri, iar Hellvig nu are o anumită expertiză pe un domeniu cât de cât apropiat de cel al Serviciilor sau o anumită expertiză politică, care să îi ofere credibilitate și autoritate. Aceste criterii nu sunt îndeplinite de Hellvig. L-am cunoscut, am participat la reuniuni comune timp de aproape 4 ani, dar nu l-am auzit niciodată vorbind public, nici măcar în cadrul unei ședințe, în așa fel încât să îmi fac o părere pozitivă sau nu. El a făcut o greșeală vorbind de axa Londra - Washington, Serviciile nu trebuie să decidă politica externă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la B1TV.

Citeşte şi: Eduard Hellvig a DEZVĂLUIT planul comun al SRI şi FBI

„Părerea mea este că pentru Ponta nu a fost cu adevărat o miză și a apreciat că e mai bine să dea un vot favorabil”, a spus președintele Senatului.

„Șeful SIE ar trebui nominalizat de coaliție”, a adăugat Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 mar, 00:28
marco
Primul pas e facut....
Al doilea ar fi ca noul sef SRI sa dea drumul la dosarul Microsoft sa vedem si noi valoarea(in milioane euro) ta Taricene....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ