Călin Popescu Tăriceanu: Nu vorbim de o alianţă politică PC-PLR

| 01 sep, 2014

Preşedintele Senatului, liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că nu se poate vorbi de o alianţă politică între PC şi PLR, cele două partide păstrându-şi independenţa.

Călin Popescu Tăriceanu a ţinut să sublinieze că între PC şi PLR s-a semnat doar un acord de colaborare parlamentară pentru promovarea unor proiecte şi măsuri de centru-dreapta.

Citeşte şi: Partidul lui Tăriceanu formează grup parlamentar cu conservatorii


'Nu este o înţelegere între partide, ci strict la nivelul grupurilor parlamentare care au decis să se unească pentru a căpăta mai multă forţa. Am devenit al treilea grup ca importanţă în Parlament. Ne propunem să promovăm soluţii pe ceea ce înseamnă dreapta politicii şi zona liberală. Acesta este obiectivul pe care ni l-am fixat şi cred că vom reuşi să îl îndeplinim. Partidele (PC şi PLR - n.r.) îşi păstrează independenţa lor. Nu putem să vorbim de o alianţă sub nicio formă între partide. La nivelul grupurilor parlamentare vom conlucra. Nu e nimic nefiresc', a mai precizat acesta.

Liderul Grupului liberal-conservator de la Camera Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a declarat luni că grupul pe care îl conduce are deja 37 de membri, iar zilele următoare, probabil chiar marţi, senatorii Partidului Conservator (PC) vor semna şi ei un protocol de colaborare cu parlamentarii din Partidul Liberal Reformator (PLR) pentru a construi un grup comun şi la nivelul Senatului.

El a subliniat că, prin alăturarea celor 20 de deputaţi neafiliaţi şi liberali, anunţată în plen luni, noul grup, liberal-conservator, devine al treilea ca mărime la nivelul Camerei Deputaţilor.

'După cum am anunţat, grupul conservator s-a mărit şi şi-a schimbat denumirea, este o continuare a activităţii grupului conservator într-o formulă mai consistentă, întărită şi completată cu experienţa multor colegi cu care am făcut campanie pe listele USL cu ceva vreme în urmă. Devenim astfel cel de- al treilea grup ca mărime la nivelul Camerei Deputaţilor. Din punctul nostru de vedere, al PC, această colaborare la nivel parlamentar este o colaborare extrem de utilă din perspectiva proiectelor pe care le-am avut începând cu campania electorală, extrem de utilă din perspectiva promisiunilor pe care le-am făcut electoratului şi în susţinerea unor priorităţi legislative pe care am promis în campanie că le vom susţine. Avem un grup care astăzi numără 37 de membri şi cu perspective de întărire', a spus luni, Bogdan Ciucă, la Palatul Parlamentului.

Grupul parlamentar al Partidului Conservator (PC) îşi schimbă denumirea în grupul parlamentar liberal-conservator PC-PLR, a anunţat luni deputatul Bogdan Ciucă, liderul noului grup.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ