Călin Popescu Tăriceanu: Resping raportul MCV și cer Guvernului să-l returneze Comisiei Europene

| 05 feb, 13:06

reşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, vineri, că respinge raportul MCV şi cere Guvernului să-l returneze cu toate criticile care au fost deja formulate pentru a fi refăcut. Copreşedintele ALDE propune începerea procedurilor diplomatice pentru încetarea monitorizării României în cadrul MCV.

"Resping acest raport și cer Guvernului să-l returneze cu toate criticile care au fost deja formulate (...) pentru a fi refăcut ținând cont de observațiile pe care nu numai eu le-am făcut până în prezent, dar și alte persoane sau instituții. Raportul ar necesita un punct de vedere al Guvernului, care să analizeze în amănunțime și extrem de critic toate observațiile incluse în raport", a precizat Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Senatorul este de părere că MCV nu are nicio bază juridică în Tratatul de aderare, fiind folosit mai degrabă ca un instrument politic.

"Propun și solicit Guvernului să înceapă procedurile diplomatice pe lângă Comisia Europeană pentru încetarea monitorizării în cadrul MCV aplicat României, pentru că acest mecanism nu are niciun fel de bază juridică în Tratatul de aderare. El începe să fie folosit mai degrabă ca un instrument politic, în loc de unul tehnic, așa cum a fost discuția la început", a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 ian, 18:16
OffedRabe
dog lasix side effects
Circles represent the median with lines indicating the interquartile range lasix effect on potassium Cancer Res 2021; 81 91 102

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ