Călin Popescu Tăriceanu, supărat pe Klaus Iohannis. Cum a primit "ignore" de la preşedinte

| 19 apr, 16:00

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat luni la Palatul Cotroceni partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlament, pentru consultări privind stadiul legislaţiei electorale şi procedurile parlamentare de încuviinţare a cererilor justiţiei. De pe lista partidelor invitate lipseşte PPDD, care a rămas fără parlametari, şi Partidul Liberal Reformator (PLR). Tăriceanu, preşedintele PLR, reacţionează la "ignore"-ul primit de la preşedinte.

„Am aflat cu regret din presă că Partidul Liberal Reformator nu se află pe lista partidelor invitate la Cotroceni de președintele României în vederea unor consultări pe teme legislative. Regretul meu este amplificat de faptul că parlamentarii PLR își fac datoria în cadrul Legislativului pentru a asigura o stabilitate politică actualului Cabinet, miniștrii PLR contribuie în mod semnificativ la acțiunea eficientă a Guvernului", spune Tăriceanu, care pune pe seama activităţii PLR noul Cod Fiscal şi reducerea TVA.

Preşedintele Senatului se declară cu atât mai dezamăgit cu cât partidul său a intrat în sfârşit în legalitate şi nu se mai numeşte Partidul Naţional al Mediului. În plus, acesta reiterează raţionamentul conform căruia PLR, deşi nu a participat la alegerile din 2012, este reprezentantul legitim al electoratului PNL, trădat de vechii liberali prin mariajul cu PDL.

"Considerând și azi valabil sloganul candidatului Klaus Iohannis: ”Punct și de la capăt”, am convingerea că, după ce a demisionat de la conducerea PNL, președintele al României se va situa deasupra oricărui partizanat politic, conform literei și spiritului Constituției. Îl asigur pe Președintele României că PLR dorește să participe și să contribuie efectiv și nemijlocit la restabilirea dialogului inter-instituțional, a încrederii și prestigiului în instituțiile statului, grav afectate de practicile regimului Băsescu", mai spune Tăriceanu potrivit unui comunicat de presă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ