Cameră: PNL a redepus MOȚIUNEA SIMPLĂ în domeniul energiei: "România în beznă. PSD și ALDE fură curent"

| 14 noi, 13:55

Grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaților a depus, marți, pentru a doua oară, moțiunea simplă "România în beznă. PSD și ALDE fură curent".

"PNL anunță redepunerea moțiunii simple 'România în beznă. PSD și ALDE fură curent', adresată ministrului Energiei, domnul Toma Petcu. Pe această cale vrem să vă informăm că liberalii nu se vor lăsa intimidați de atitudinea abuzivă a coaliției și a majorității din parlament, PSD-ALDE, prin care ne-a fost refuzat acest drept constituțional de a se depune moțiuni simple și înțelegem că nu vă convine ca dumneavoastră să dați curs unei discuții serioase pe o problemă de maximă importanță și o problemă foarte gravă. Despre dezastrul din sistemul de energie românesc trebuie discutat în Parlamentul României și domnul Toma Petcu trebuie să vină să dea explicațiile pe care ministrul Energiei trebuie să le dea", a declarat, în plenul Camerei, deputatul PNL Dan Vîlceanu.

Marțea trecută, Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis retragerea de pe ordinea de zi a moțiunii simple depusă de liberali, intitulată "România în beznă. PSD și ALDE fură curent", pe motiv că aceasta conține "solicitări imperative" către premier, a anunțat Ioana Bran, secretar al Camerei.

"Moțiunea simplă depusă de grupul PNL a fost retrasă de pe ordinea de zi, având în vedere că în textul moțiunii se observă solicitări imperative aduse premierului. S-a retras de pe ordinea de zi în ideea de a nu fi respinsă și a da posibilitatea inițiatorilor de a corecta textul moțiunii. Aceste adresări imperative sunt contrar celor statuate de Curtea Constituțională prin decizia 148/2007", a precizat Ioana Bran.

Tag-uri: motune simpla, PNL, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ