Campania lui Antonescu împotriva adversarilor lui Băsescu din PNL, mai importantă decât europarlamentarele?

| 26 apr, 2014

Deşi s-a dat startul oficial al campaniei pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc pe 25 mai, Crin Antonescu pare a acorda prioritate unei alte campanii, cea pe care o duce împotriva adversarilor din propriul partid.

Astfel, Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal care se va reuni la Braşov ar avea pe agendă, conform unor surse, excluderea lui Daniel Chiţoiu şi a altor dizidenţi din formaţiunea condusă de Crin Antonescu.

Problemele cu care se confruntă Crin Antonescu în PNL nu sunt de dată recentă. În pofida tuturor încercărilor preşedintelui liberal de a prezenta atmosfera din partid în termeni favorabili, realitatea este cu totul alta. Un număr tot mai mare de lideri – de la centru şi din teritoriu – sunt tot mai puţin convinşi că direcţia imprimată partidului de către Crin Antonescu este cea corectă. Astfel, după decizia de rupere a USL şi de scoatere a partidului de la guvernare, tot mai multe voci din PNL îi cer socoteală lui Crin Antonescu. Pe de o parte, PNL-ul se află pe un trend puternic descendent în sondaje, pe de altă parte, prezidenţiabilul Crin Antonescu se află într-o eclipsă de formă care îi determină pe susţinătorii lui să se întrebe – pe bună dreptate – în ce măsură mai pot sta încolonaţi în spatele unui lider care face figură de învins.

Strategic, varianta epurărilor în propriul partid, pe care mass-media deja o avansează, ar reprezenta o greşeală de proporţii pentru Crin Antonescu. Practic, în debutul campaniei electorale pentru PE, liderul PNL are alte priorităţi, precum eliminarea personajelor incomode din partid. În cele din urmă, o astfel de abordare înseamnă nici mai mult nici mai puţin decât un sabotaj al propriei formaţiuni în plină campanie pentru alegerile europene.

Dincolo de prejudiciile de imagine pe care le auto-induce PNL-ului, Crin Antonescu oferă argumente suplimentare liderilor liberali de a-l mătrăşi în caz că scorul pe care îl va obţine partidul la europarlamentare nu va fi în acord cu obiectivul propus. De menţionat aici că însuşi Crin Antonescu stabilise ca ţintă pentru PNL un scor electoral de 25%, obiectiv ce pare a fi unul neplauzibil, ţinând cont că, aşa cum o arată sondajele, liberalii se află undeva la 15% intenţie de vot.

Concluzia care poate fi trasă în debutul campaniei electorale în ceea ce priveşte PNL-ul este aceea că formaţiunea are la conducere un politician care întârzie să demonstreze că este şi un lider politic responsabil. În loc să îşi mobilizeze partidul încă din start şi să abordeze la turaţie maximă prima zi a campaniei, Crin Antonescu se ocupă de intrigi interne şi de excluderi. Pentru cei care încă mai sperau că preşedintele PNL are vocaţie de conducător, modul în care a ales să gestioneze problemele interne în campania pentru PE demonstrează că prezidenţiabilul Crin Antonescu este o carte necâştigătoare. Iar proba în acest sens i-o va da chiar electoratul care îl va sancţioneze aspru, chiar la alegerile europarlamentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ