Campanie a Salvaţi Copiii pentru atragerea de fonduri destinate echipării spitalelor cu incubatoare

| 07 noi, 2014

Organizaţia Salvaţi Copiii România lansează duminică o campanie pentru atragerea de fonduri în vederea echipării spitalelor cu incubatoare şi alte echipamente performante.

 

Potrivit unui comunicat al Salvaţi Copiii, lansarea campaniei 'Un gest pentru o viaţă' va lua forma unei petreceri pentru copii. Vor fi organizate ateliere de origami, pictură, modelare, face-painting şi dans, vor avea loc concerte pentru copii (Andra şi Răzvan Gogan, Andrei Leonte, grupul Fargolino) şi spectacole de dans.

Strângerea de fonduri se va face atât în Promenada Mall, cât şi în Băneasa Shopping City, vor exista standuri la care susţinătorii Salvaţi Copiii vor putea achiziţiona brăţări şi body-uri pentru nou-născuţi, simboluri ale campaniei de reducere a mortalităţii infantile.

De săptămâna viitoare, Salvaţi Copiii va derula la nivel naţional campania 'Un gest pentru o viaţă' prin care va promova în rândul publicului larg numărul de SMS 8833 pentru donaţii.

Campania este menită să susţină programul naţional de reducere a mortalităţii infantile pentru modernizarea maternităţilor şi a secţiilor de nou-născuţi, precum şi pentru oferirea de suport parental.

Salvaţi Copiii a lansat în 2010 un program menit să contribuie la reducerea mortalităţii infantile şi a morbidităţii în rândul copiilor sub 5 ani cu nu mai puţin de 15% până în 2015. La data demarării programului, rata mortalităţii infantile în ţară era de 10,1‰ (2.660 de decese raportate în rândul copiilor mai mici de 1 an), cea mai mare la nivelul Uniunii Europene.

Mii de donatori s-au alăturat cauzei Salvaţi Copiii şi în timp organizaţia a reuşit să doteze 54 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din întreaga ţară cu echipamente medicale în valoare de 4.800.000 de lei, contribuind la salvarea a peste 10.000 de copii anual.

La trei ani de la demararea campaniei, rata mortalităţii a scăzut la 8,5‰. Chiar şi aşa, în continuare, în România, un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 5 ore iar România se situează în continuare pe primul loc în clasamentul ratei mortalităţii infantile, media europeană fiind de 4‰.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ