Campionatul Mondial de Fotbal 2014: Primul gol din istorie acordat graţie tehnologiei pentru linia porţii

| 16 iun, 2014

Pentru prima oară în istoria fotbalului, un gol a fost atribuit graţie tehnologiei pentru linia porţii, în cursul meciului dintre Franţa şi Honduras (scor 3-0), disputat duminică seara la Porto Alegre, în Grupa E a Cupei Mondiale 2014.

Golul, marcat în propria poartă de portarul hondurian Noel Valladares, a fost acordat în minutul 48 de către arbitrul brazilian Sandro Ricci şi a permis Franţei să-şi mărească avantajul la două goluri.

Portarul a trimis involuntar mingea dincolo de linia porţii, după un şut al atacantului francez Karim Benzema, balonul lovind mai întâi bara.

Arbitrul a acordat golul după ce a avut confirmarea în timp real, pe ceasul său, graţie noii tehnologii, că mingea a depăşit integral linia porţii.

Cele 12 stadioane ale Cupei Mondiale 2014 sunt echipate cu tehnologia Goal-Control 4-D. Sistemul, conceput de firma germană GoalControl GmbH, funcţionează cu 14 camere de mare viteză, câte 7 pentru fiecare poartă.

Potrivit FIFA, 'poziţia mingii este înregistrată în trei dimensiuni, în mod continuu şi automat, din momentul în care ajunge în apropierea liniei porţii'.

Sistemul a fost testat în condiţii reale de joc cu ocazia Campionatelor Mondiale ale cluburilor din 2012 (Japonia) şi 2013 (Maroc), apoi la Cupa Confederaţiilor 2013 din Brazilia, însă la niciuna dintre aceste competiţii arbitrii nu au fost nevoiţi să apeleze la ajutorul tehnologiei.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ