Când aflăm adevărul despre țeapa dată de Udrea în Gala Bute?

| 22 apr, 2014

În timp ce Elena Udrea profită de sărbătorile pascale pentru a se reîntoarce la origini, încălțată altfel, desigur, iar mentorul său ”mesianic” Traian Băsescu amenință familia unui senator pentru a frâna investigațiile referitoare la moșia Nana, DNA și-a deschis o umbrelă din acelea supradimensionate și se face că plouă.

Nu o constatăm doar noi, au zis-o și colegii de la jurnlul.ro, care titrează revoltați că ancheta în Dosarul Bute bate pasul pe loc. Să reamintim doar că, de când s-au sesizat și au intrat pe fir inspectorii DLAF - organism ce supraveghează cheltuirea corectă a fondurilor europene – s-au blocat automat plățile din fondurile europene iar plata, avizată de Elena Udrea pe ultima sută de metri a ministeriatului său, s-a realizat în cele din urmă de la bugetul MDRT, adică din bani publici, cu implicări suspecte din partea BRD. Timp de doi ani procurorul de caz nu a părut să sesizeze acest detaliu și nu a efectuat cercetări decât în privința lui Rudel Obreja, destinat pesemne să fie scos țap ispășitor în afacere. După dezvăluirile ziariștilor de la Jurnalul Național și Gazeta Sporturilor, Mariana Alexandru, procurorul şef adjunct în cadrul DNA, a infirmat rechizitoriul iniţial dar i se dă ”ajutor” procurorul șef Claudiu Dumitrescu, a cărui ”contribuție” la elucidarea cazului vorbește de la sine: la mai bine de 5 luni de la infirmarea rechizitorului, Elena Udrea și foștii săi subalterni din MDRT responsabili de derularea contractului oneros cu firma lui Obreja nu sunt în continuare deranjați nici măcar cu o audiere la DNA. Da, același DNA care-l aducea pe primarul din Constanța demonstrativ, cu cătușe, ca-n filmele despre haiducii lui Șapte-Cai.

Dar cum să o deranjeze procurorul Claudiu Dumitrescu pe Elena Udrea acum, în 2014, din funcția de șef de secție la DNA, când n-a deranjat-o nici în 2010 când era promovat de la DNA chiar la DLAF, ca secretar de stat. Atât de bine a supravegheat DLAF-ul condus de Claudiu Dumitrescu corecta cheltuire a fondurilor europene în acea perioadă, încât a aflat și domnia sa din presă – în 2012, ca toată lumea- că Raportul Comisiei Europene reclamă fraudarea a 505 de milioane de euro, peste 80% din fonduri adică, cu toate indiciile ducând către... Elena Udrea și fosta șefă a ANRMAP , Cristina Trăilă.

Că la DNA s-a știut de mult timp și foarte bine că peștele s-a împuțit de prea mult timp la ministerul blondei lui Băsescu, o dovedesc fără discuție declarațiile date încă din 2011 de fostul secretar de stat Ioan Andreica, care strâns cu ușa și acuzat de trafic de influență, spunea și era consemnat de presă, la ieșirea dintr-o audiere de 3 ore la DNA, că: "Nu puteam semna nici un dosar fără să ştie ministrul" În baza declarațiilor date de fostul secretar de stat la Ministerul Dezvoltării și Turismului, s-au tras pe dreapta dosare importante, fiind lăsate în paragină sau la păstrare, după modelul dosarului Bute.

Că DNA ține dosarele la sertar, exact atât cât trebuie, o dovedește audierea pedelistului Ioan Oltean, vicepreședinte al Camerei Deputaților care este luat la întrebări acum, despre ce povestea Andreica încă din 2011 că se întâmpla în 2008-2010. Judecând după această matrice, rândul Elenei Udrea și a funcționarilor din MDRT responsabili de sifonarea a două milioane de euro din banii publici va veni cândva prin 2016, dar nu înainte ca blonda să-l calce cu ceva pe bătături, din punct de vedere politic, pe Traian Băsescu...
Tag-uri: DNA, gala bute, udrea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 apr, 2014
El Condor
Delfina
Dupa stilul "delfin" pe care-l inoata prin politica romaneasca si electoratul bastinas, se pare ca are aceleasi sanse de "scufundare" ca si gurul ei, amantul de pe vasul pirateresc ce controleaza vechea si noua justitie din Romania. Dar, odata cu varsta la unii apare si intelepciunea ( nu vorbesc de cei doi, ci de multimile de "alegatori") .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ