Când merge pe colaborare și construcție se poate – România va găzdui meciuri la Euro 2020

| 21 sep, 2014

După mulți ani în care mai multe oficialități și-au exprimat dorința ca România să organizeze un turneu final de fotbal, însă nu au făcut pașii necesari pentru ca acest lucru să se întâmple, mulțumită acțiunilor conjugate ale Guvernului și Primăriei Municipiului București bineînțeles, FRF, țara noastră se va număra printre gazdele Campionatului European din 2020.

În cadrul unei ceremoni ce a avut loc vineri la Geneva, UEFA a anunțat cele 13 orașe care vor găzdui meciurile Campionatului European din anul 2020. Printre orașele europene desemnate să organizeze competiția fotbalistică se numără și capitala României, Bucureștiul urmând să organizeze trei partide din faza grupelor și un meci din optimi. Cele patru partide se vor desfășura pe stadionul Arena Națională. Pe lângă București au mai fost selectate și Copenhaga (Danemarca), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Bilbao (Spania), Budapesta (Ungaria), Bruxelles (Belgia), Glasgow (Scoția), Munchen (Germania), Baku (Azerbaidjan), Sankt Petersburg (Rusia), Roma (Italia) și Londra (Anglia).

Deși România va fi una din țările organizatoare ale Campionatului European de fotbal din 2020, nu va avea asigurată calificarea direct la acest turneu final. Conform regulamentului UEFA, niciuna din ţările alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la EURO 2020. Dacă, însă, echipa națională de fotbal a României se va califica la Campionatul European din 2020, tricolorii vor avea avantajul extraordinar al terenului propriu.

Indiferent însă de cum se va comporta selecționata națională de fotbal, cert este că nominalizarea Bucureștiului printre orașele în care se vor disputa partidele de la turnerul final este în sine o performanță notabilă. Iar această performanță nu ar fi putut fi obținută fără colaborarea mai multor instituții.

Încă din momentul în care fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a venit cu ideea organizării de către țara noastră a unor meciuri de fotbal în cadrul turneului european de fotbal din 2020, premierul Victor Ponta și-a arătat dispobilitatea de a sprijini această inițiativă. Astfel, din toamna anului 2013 autoritățile au început mobilizarea pentru a fundamenta candidatura României. Astfel, în luna decembrie a anului trecut, Cabinetul a adoptat Hotărârea de Guvern cu numărul 1093 prin care candidatura României pentru organizarea Campionatului European din 2020 a fost declarată drept interes public și de importanță națională. Cu ajutorul acestui act normativ emis de Guvern a fost înființat Comitetul Interministerial, condus de vicepremierul Gabriel Oprea, pentru coordonarea acțiunilor necesare depunerii candidaturii.

Astfel, anunțul de vineri al UEFA vine să demonstreze o dată în plus cât de importantă este buna colaborare dintre instituțiile statului în promovarea României și cât de mult poate avea de câștigat țara noastră atunci când toți factorii de decizie trag în aceeași direcție.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 sep, 2014
miha
INFORMATII
LUCREAZA DE ACASA 3 ORE PE ZI LA CALCULATORUL CONECTAT LA INTERNET SI POTI CASTIGA USOR BANI!NU ESTE MLM NICI JOC PIRAMIDAL,ESTE O OFERTA FOARTE SERIOASA VALABILA IN TOATE LOCALITATILE DIN TARA.PENTRU DETALII TRIMITE-TI “INFO” LA ADRESA [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ