Când reia Tarom cursele către Suceava, Sibiu şi Târgu Mureş

| 01 noi, 2013

Compania Tarom reia, începând din 17 noiembrie, zborurile Bucureşti - Suceava şi retur, suspendate pe 27 octombrie, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

Operarea acestor curse se va face după un nou orar, de zi, pentru a evita condiţiile de ceaţă ce se pot înregistra dimineaţa. Astfel, clienţii Tarom pot călători pe această rută aeriană în zilele de luni, miercuri, joi, vineri şi duminică, decolând la 12,50 din Bucureşti, cu aterizare la 14,00 la Suceava şi decolare la 14,25 din Suceava, cu aterizare la 15,40 la Bucureşti. 

Potrivit lui Nechifor, Tarom va relua şi zborurile spre Sibiu şi Târgu Mureş care au fost sistate odată cu cele de la Suceava.

CJ Suceava a anunţat că auditul tehnic efectuat la Aeroportul ''Ştefan cel Mare'' Suceava de către Compania Naţională de Transporturi Aeriene TAROM SA, la solicitarea administraţiei judeţene, a fost transmis, miercuri, şi, potrivit acestuia, pregătirea profesională a personalului implicat în asigurarea serviciilor de handling a aeronavelor, precum şi starea tehnică a utilajelor şi a mijloacelor de deservire a aeronavelor, existente în dotarea Aeroportului Suceava, sunt corespunzătoare şi nu au fost înregistrate neconformităţi.

Potrivit CJ Suceava, în fiecare zi aterizează şi decolează cel puţin o cursă în regim privat sau charter, precizând că doar în data de 23 octombrie au aterizat pe aeroportul sucevean patru aeronave ale unor companii din Israel, România, Rusia şi Croaţia.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că programul de zbor a fost modificat pentru curse de zi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din sezonul rece, în special ceaţă, dar şi a lipsei din dotare a sistemului de balizaj şi a aparaturii de navigaţie aeriană tip ILS CAT II, cu ajutorul cărora se micşorează distanţa minimă de aterizare pe vizibilitate scăzută. El a subliniat că aceste probleme vor fi remediate în urma implementării proiectului de modernizare a aeroportului.

Până în prezent, Tarom opera zilnic curse cu aterizare seara şi decolare dimineaţa, la şi dinspre Suceava.

Aeroportul Suceava se află într-un proces de modernizare printr-un proiect cu finanţare europeană prin POS-Transporturi, contractul de execuţie fiind semnat pe 9 august cu firma Tehnic Asist din judeţul Botoşani. Proiectul prevede modernizarea pistei de rulare, a balizajului, a turnului de control şi amplasarea sistemului de navigaţie tip ILS, costul investiţiei fiind de 105 milioane de lei fără TVA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ