Când se trece la ora de VARĂ

| 21 mar, 2014

În fiecare an, în ultimul weekend al lunii martie, se schimbă ora.

Dacă pe 20 martie am celebrat Echinocțiul de primăvară, în ultimul weekend al lunii avem parte de altă schimbare specifică acestui anotimp: schimbăm ora.

Trecerea la ora de vara 2014 se face in noaptea dintre 29 si 30 martie 2014 (ultima duminica din luna martie), schimbarea orei facandu-se astfel incat ora 3:00 a diminetii de 30 martie 2014 devine ora 4:00, acea ora fiind astfel "sărita" iar ziua avand doar 23 de ore.

Schimbarea orei se face de două ori pe an şi este reglementată de o directivă europeană din 2001, care prevede că modificările orei se efectuează în ultima duminică din martie şi în ultima duminică din octombrie, scrie b365.ro.

Potrivit Observatorului Astronomic, în România, ora de vară a fost introdusă prima oară în 1932 (între 22 mai şi 2 octombrie). Din 1933 şi până în 1940, când s-a renunţat la acest obicei, ora de vară era introdusă în prima duminică din aprilie, până în prima duminică a lui octombrie. Din 1997, se trece la ora de vara începând cu ultima duminică din martie, până în ultima duminică din octombrie.

 

 

 

Tag-uri: ora de vară
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ