Când Udrea vorbește, Iohannis tace și invers

| 03 oct, 2014

Încă din momentul în care a preluat conducerea interimară a PNL, Klaus Iohannis susținea sus și tare în fața mass-media că nu va face alianță cu PMP și că unificarea dreptei se va face fără Traian Băsescu. În ciuda acestor declarații, liderul ACL a dovedit în ultimele luni că are o înțelegere secretă cu Traian Băsescu și Elena Udrea.

Presa a dezvăluit întâlnirea secretă pe care a avut-o liderul liberal cu șeful statului la reședința prezidențială de la Vila Lac III. În ciuda negațiilor, Klaus Iohannis a reușit să se afunde și mai mult în minciună, afirmând că nu s-a mai întâlnit cu Traian Băsescu din 2008, fapt infirmat de presă, care a venit cu dovezi ale întâlnirilor repetate dintre cei doi. Mai mult, opinia publică a putut constata o înțelegere între cei trei la nivel de mesaj. Imediat după ce Traian Băsescu emitea de la Cotroceni critici la adresa Guvernului, Elena Udrea și edilul Sibiului propagau mai departe mesajul șefului statului.

Cu toate că șeful statului îl șicanează de dragul aparențelor pe liderul ACL și își declară fără nicio ezitare susținerea pentru Elena Udrea în cursa pentru palatul Cotroceni, ori de câte ori a avut ocazia, Trian Băsescu și-a declarat sprijinul pentru Klaus Iohnnis în cazul în care ajunge în turul doi de scrutin.

Citeşte şi: De ce îi cere Klaus Iohannis votul lui Traian Băsescu

În ultima perioadă am putut observa încetarea atacurilor mai mult sau mai puțin subtile între cei trei și continuarea înțelegerii sub o nouă formă. Odată cu lansarea oficială a candidaturilor în cursa electorală pentru palatul Cotroceni opinia publică a putut observa existența unei alt altfel de înțelegeri între principalii candidați ai opoziției. Mai exact, în ziua în care Klaus Iohnnis și-a lansat programul la Palatul Parlamentului, Elena Udrea nu și-a făcut apariția în spațiul public pentru a nu ocupa culoarul mediatic al candidatului ACL. De altfel, fostei consiliere a șefului statului i s-a oferit ocazia de a-și face apariția în fața presei când a participat la Platul Cotroceni la întâlnirea anuală a Clubului Politic. Cu toate acestea președintele PMP a preferat să nu se afișeze și să nu declare nimic. Pe altă parte, joi, când Elena Udrea și-a lansat programul politic în salopetă și cu casca de muncitor printre ruinele fostei platforme industriale Republica, Klaus Iohannis a fost de negăsit în spațiul public.

Citeşte şi: ELENA UDREA PROGRAM PREZIDENŢIAL. Elena Udrea a lansat programul România frumoasă

Prin prisma ultimelor evenimente, existența unei înțelegeri secrete între Traian Băsescu, Elena Udrea și Klaus Iohannis devine din ce în ce mai plauzibilă. Lansarea programelor politice ale celor doi candidați demonstrează existența unui pact de neagresiune care va fi continuat după primul tur de scrutin sub forma colaborării. Dacă până acum liderul ACL, Traian Băsescu și protejata sa nu s-au putut afișa din motive electorale, odată cu cel de al doilea tur de scrutin Klaus Iohannis și Elena Udrea își vor arăta susținerea reciprocă pentru a-l învinge pe Victor Ponta. De altfel, încă din august liberalul și populara declarau că în cazul în care vor câștiga alegerile vor forma o nouă majoritate parlamentară pentru a demite actualul cabinet. Astfel, devine din ce în ce mai clar că cei doi lideri ai opoziției au în plan formarea unei majorități artificiale care să numească un guvern ilegitim, în ciuda votului alegătorilor din 2012.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ