Cand va fi gata ultimul tronson al autostrăzii Oraştie-Sibiu

| 25 apr, 2014

Lotul 3 autostrazii Orastie - Sibiu, singurul care mai trebuie dat in folosinta intre cele doua localitati, va fi gata pe 15 noiembrie, conform angajamentului luat de constructorul italian, a declarat la Simeria, ministrul Transporturilor, Dan Sova.

"Au primit o extensie de timp pana in noiembrie 2014. Vreau sa ne intelegem bine: data de 15 noiembrie 2014 nu este o data stabilita nici de mine, nici de CNADNR, ci este stabilita de Completul de Arbitraj. (...) Angajamentul lor scris este ca pana in iulie termina cei 16 kilometri care sunt neafectati de alunecari (de teren-n.red.), iar cei 6,7 kilometri afectati de alunecarile de teren, pana in noiembrie", a afirmat, intr-o conferinta de presa, ministrul Sova.

Ministrul Transporturilor a inspectat joi stadiul lucrarilor pe tronsoanele de autostrada Lugoj-Deva, Arad-Nadlac si Orastie-Sibiu si a participat, impreuna cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, la receptia lucrarilor de reabilitare a spitalului CF din Simeria.

Lucrarile incluse in Lotul 3 din autostrada Orastie-Sibiu vor continua cu italienii de la Impregilo, fara costuri suplimentare, a anuntat, intr-o conferinta de presa pe 1 aprilie, ministrul Transporturilor, Dan Sova.

La sfarsitul lunii martie ministrul Transporturilor declara, la postul public de televiziune, ca intelegerea contractuala cu italienii de la Impregilo pentru Lotul 3 din autostrada Orastie-Sibiu va fi reziliata


Autostrada Orastie-Sibiu a fost deschisa circulatiei in data de 20 decembrie 2013, pe distanta dintre Orastie, judetul Hunedoara si Cunta, judetul Alba, respectiv aproximativ 44 de kilometri, dupa ce anterior, in cursul aceleasi zile, a fost inaugurat si lotul 4 al acesteia, intre Saliste si Sibiu, in lungime de 16 kilometri.

Din cauza complexitatii si lungimii proiectului, pentru executia lucrarilor de pe autostrada Orastie-Sibiu a fost realizata o impartire in 4 loturi. Valoarea totala de constructie a tronsonului Sibiu - Orastie este de 716 milioane de euro.

 

Tag-uri: autostradă, dan sova
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ