Război total în PNL. Crin îi dă la operație lui Iohannis fără menajamente

| 14 iul, 2014

Candidaţi preşedinţie 2014.

Candidaţi preşedinţie 2014. Dacă până acum lupta dintre Crin Antonescu și Klaus Iohannis pentru a deveni prezidențiabilul partidului s-a dus în subterane, Antonescu a schimbat foaia și i-a tras-o lui Iohannis sub centură. Fostul președinte al PNL atransmis un mesaj prin care se delimitează de Klaus Iohannis și de proiectul acestuia de a deveni președinte al României.

Klaus Iohannis candidat. Crin Antonescu a acordat un interviu pentru Gândul în care a ținut să clarifice lucruri importante în legătură cu viitorul PNL, precum și câteva aspecte în ceea ce privește candidatura sa la prezidențiale. Potrivit lui Antonescu, congresul PNL din 26 iulie va fi decisiv pentru situația politică actuală, întrucât „gafele” lui Klaus Iohannis au creat incertitudine politică.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP: Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale

Crin Antonescu candidat. Fostul lider PNL a declarat că nu va susține proiectul Iohannis candidat la președinție decât atunci când va avea elemente necesare pentru acest lucru. Mai exact, în momentul actual Crin Antonescu nu se află implicat într-un asemenea proiect, pentru că „nu cunoaște răspunsul la câteva întrebări extrem de importante”.

Alegeri prezidenţiale 2014. Liberalul i-a cerut noului președinte al PNL Klaus Iohannis să aducă informații clare în legătură cu proiectul de candidat la președinția României. Astfel, temelia susținerii lui Crin Antonescu stă în trei întrebări: „care sunt articulațiile proiectului prezidențial al lui Klaus Iohannis”; „care este varianta domniei sale privitoare la conducerea PNL după o asemenea candidatură”; „care sunt variantele domniei sale privitoare la conducerea Guvernului sau unui Guvern în care PNL să participe”.

Practic, Crin Antonescu îi reproșează lui Klaus Iohannis modul în care a tranșat problema candidatului liberal pentru alegerile din toamnă, în cadrul Congresului PNL trecut. După părerea fostului lider PNL, această chestiune a fost tranșată „un pic cam precipitat”, pentru că investitura partidului trebuia să fie „precedată de prezentarea unui proiect al candidaturii, lucru ce nu s-a întâmplat”.

Citeşte şi: Crin Antonescu: Nu eu am fost iniţiatorul acţiunii de suspendare a președintelui Băsescu, din 2012

În plus, Antonescu a amintit și de „gafa” lui Klaus Iohannis de la Congres, când a anunțat oficial că noul partid rezultat din fuziunea PNL – PDL se va numi PNL, fără ca acesta să aibă însă și acceptul celor de la PDL. Fapt ce a marcat o nouă râcă între cele două partide politice din cauza lipsei de transparență și de respect a liberalilor.

Așadar, candidatul liberal la prezidențialele din toamnă, în jurul căruia Klaus Iohannis se înfățișează, nu are șanse în viziunea lui Crin Antonescu, din cauza faptului că nu are un proiect viabil pentru țară. Iar în acest context, fostul președinte PNL nu are să lase liberalii „fără alternativă”, motiv pentru care candidatura sa pentru Cotroceni este inevitabilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ