Candidaţi preşedinţie 2014. Vrea KLAUS IOHANNIS să fie preşedintele tuturor românilor?

| 04 aug, 2014

Candidaţi preşedinţie 2014. Dacă acum, când o poziţie a sa era extrem de importantă, Klaus Iohannis este de negăsit, de unde ştim cum se va comporta dacă va ajunge preşedinte?

Candidaţi preşedinţie 2014. În ultima zi a lunii iulie, joi, Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţie şi fost consilier prezidenţial, actual preşedinte interimar al PMP Timiş, a scris pe pagina sa de Facebook un text în care atacă extrem de grav Biserica Ortodoxă Română, afirmând că este vândută ruşilor. Mai mult, Funeriu nu se limitează la ortodocşi, ci atacă Uniunea Europeană pentru atitudinea mult prea tolerantă faţă de musulmani, pe care îi caracterizează că fiind „bărboşi care-şi maltratează nevestele”. În final, pentru că textul nu era suficient de rasist, Funeriu afirmă că dacă Europa vrea să aibă un viitor, atunci trebuie să se întoarcă la rădăcinile iudeo-creştine.

Citeşte şi: Daniel Funeriu acordă Zmeura de Aur personajelor din ultima parodie regizată de Băsescu

Victor Ponta candidat. Ca dovadă a popularităţii liderului PMP, textul său a fost descoperit de presă abia după două zile, sâmbătă, 2 august. De atunci, cele mai multe reacţii au venit din partea reprezentanţilor PSD, în timp ce dreapta „creştină” a tăcut mâlc. Exact, cei care s-au dat loviţi de discursul lui Victor Ponta de la Craiova şi s-au plâns că acesta l-a atacat pe Klaus Iohannis la religie (pentru cei care încă n-au aflat, Iohannis e  protestant), desigur, în mod indirect, prin faptul că a spus că nu va accepta să fie judecat pentru că este creştin ortdox, şi care şi-au denumit noua construcţie politică Alianţa CREŞTIN Liberală, n-au luat nicio atitudine faţă de atacul lipsit de sens al lui Funeriu.

Klaus Iohannis candidat. Şi aşa ajungem la Iohannis, actualul preşedinte al PNL şi favoritul pentru a candida din partea ACL la alegerile prezidenţiale. Peneliştii şi pedeliştii tot fac declaraţii în favoarea lui, încearcă să-l victimizeze, să ne spună de ce ar fi un preşedinte mai bun decât Ponta, dar dincolo de vorbele celor din jurul său, nu mai vedem nimic. Deşi este om în toată firea, ditamai preşedintele de partid şi primar de municipiu, Iohannis nu poate vorbi în numele său. La inundaţii a tăcut, iar acum, când aproximativ 90% din populaţia ţării este atacată într-un mod josnic, din nou, tace. Al cui preşedinte vrea să fie Iohannis? Al tuturor românilor, sau doar al celor care nu sunt ortodocşi?

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Dacă acum, când o poziţie a sa era extrem de importantă, Klaus Iohannis este de negăsit, de unde ştim cum se va comporta dacă va ajunge preşedinte? Să presupunem că pe 16 noiembrie majoritatea românilor pun ştampila pe primarul Sibiului, iar dupa decembrie situaţia din Ucraina escaladează iar România este ameninţată. Ce vom face atunci? Vom umbla cu cleştele să îl tragem de limbă pe Iohannis? Va pleca şi atunci în vacanţă şi va fi de negăsit? Va vorbi Alina Gorghiu şi tot ea va lua deciziile în locul său?

Atitudinea reprezentanţilor ACL este una de neînţeles. Întâi folosesc în numele Alianţei cuvântul „creştin”, iar apoi se plâng că Ponta a introdus pe agendă tema religiei (serios?), sau ignoră atacuri la adresa creştinilor ortodocşi. Oamenii ăştia chiar cred că pot câştiga alegerile în acest fel?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 aug, 2014
Jaaz
Al tuturor românilor
Elena, În principiu, Iohannis se vrea președintele tuturor românilor. Nu a 90% dintre români, pentru că sunt ortodoxi, nu a celor 30% de dreapta, nici măcar doar a celor care l-au votat. Dacă Iohannis nu se identifică doctrinar cu ortodoxismul, asta înseamnă că nu e bun de președinte? Și că tot veni vorba de ortodoxism, cu ce a jignit Funeriu populația? Dacă eu spun că primarul din (random) Sinaia e aservit comuniștilor, asta îi face pe toți locuitorii din Sinaia comuniști? Apropo, cei 4.1% pe care tu i-ai făcut ortodoxi fără voia lor, cum să se simtă? Și așa, ca și cultură generală, creștin nu înseamnă ortodox. Că dacă vroiau își puneau numele Alianța Ortodox-Liberală.
04 aug, 2014
MIRCEA
DA, CU SIGURANTA CA, ROMANII AU NEVOIE DE UN ALTFEL DE PRESEDINTE CARE SA NU FACA PARTE DIN TAGMA NEOCOMUNISTILOR ROSII (PSD) SI CU ALTE VIZIUNI LEGATE DE VIITORUL ACESTEI NATII. ACELA CU SIGURANTA VA FI KLAUS IOHANNIS. DOAMNE AJUTA !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ