Candidatul păpușă – Iohannis

| 28 iul, 2014

Klaus Iohannis candidat. Discursul de sâmbătă al lui Klaus Iohannis arată o dată în plus că acest om politic este doar un ambalaj fără conținut. Prin prisma acțiunilor întreprinse la vârful PNL și prin discursul de la congres, edilul Sibiului a dovedit că nu are un program propriu și că este doar o păpușă aflată la îndemâna sforarilor din partid.

Klaus Iohannis candidat. Cu ocazia congresului comun de sâmbătă al PDL și PNL, unde cele două partide și-au oficializat relația prin votarea protocolului de fuziune, ce doi posibili candidați la alegerile prezidențiale ai proaspetei alianțe, Cătălin Predoiu și Klaus Iohannis, și-au arătat ”măiestria oratorică” prin susținerea unor discursuri în fața audienței. Dacă de această dată Cătălin Predoiu s-a mobilizat pentru a-și  impresiona colegii de alianță, discursul lui Klaus Iohannis aproape că i-a adormit pe cei prezenți în sală.

Citeşte şi: Iohannis pregăteşte restauraţia BUBA


Deși congresul comun reprezenta ocazia unică de a mobiliza aparatul celor două partide, neinspirat și inconștient de importanța momentului, Klaus Iohannis a eșuat lamentabil susținând un discurs tern. În loc să își enunțe propriile viziuni cu privire la modul în care vede candidatura sa la alegerile prezidențiale și să își exprime măcar unele idei de program, Klaus Iohannis a făcut doar act de prezență la acest eveniment. Lipsa unei viziuni arată evident că liderul PNL este împins prematur într-o competiție prezidențială unde nu are ce căuta. În ciuda așteptărilor și a imaginii sale de om politic nou, pe măsură ce campania se va apropia, românii vor vedea lipsa de conținut a lui Klaus Iohannis.

Pe lângă emiterea unor banalități neconvingătoare, edilul Sibiului a avut și proasta inspirație de a citi discursul de pe o hârtie. Astfel, pe lângă lipsa de respect ce a arătat-o reprezentanților celor două partide, prin citirea discursului de pe o foaie de hârtie, președintele unuia din partidele cele mai importante din opoziție a arătat că nu a trecut de stadiul de primar de provincie. Poți recita un discurs de pe hârtie la evenimente mai puțin relevante din activitatea de edil, dar când vine vorba de un astfel de eveniment, nu poți veni în fața liderilor de partid și să te prezinți cu un A4 cu notiţe.

Citeşte şi: Iohannis duce PNL în brațele partidului lui Băsescu


În comparație cu Klaus Iohannis, celălalt candidat posibil la alegerile prezidențiale al alianței PDL-PNL, Cătălin Predoiu a ”strălucit” pe scenă, dacă putem vorbi astfel, având în vedere că vorbim despre unul dintre liderii PDL care se remarcă de cele mai multe ori prin lipsa de substanță a discursului. Dacă până la congres discursul prim-vicepreședintelui PDL era unul plat, fără idei și fără o argumentație convingătoare, în cadrul evenimentului de sâmbăta Cătălin Predoiu a surprins în mod plăcut audiența prin patos, element ce i-a lipsit complet edilului de la Sibiu. Pe lângă emiterea unor idei coerente, Cătălin Predoiu a avut bunul simț de a-și susține discursul la liber, fără a recita de pe vreo hârtie. Astfel, chiar dacă liderul democrat-liberal nu s-a remarcat până acum ca fiind un bun orator, la acest congres l-a eclipsat pe șeful PNL, care pe măsura așteptărilor și a bunei poziționări în sondaje ar fi trebuit să fie piesa centrală a evenimentului.

Citeşte şi: Elena Udrea: Klaus Iohannis va fi declarat INCOMPATIBIL


Discursul de sâmbătă al lui Klaus Iohannis arată o dată în plus că acest om politic este doar un ambalaj fără conținut. Prin prisma acțiunilor întreprinse la vârful PNL și prin discursul de la congres, edilul Sibiului a dovedit că nu are un program propriu și că este doar o păpușă aflată la îndemâna sforarilor din partid. Neavând o viziunea proprie și un program propriu, până acum Klaus Ioahnnis a împrumutat retorica lui Traian Băsescu. Cel mai probabil, Iohannis va împrumuta în cele din urmă și modelul păgubos de a face polică al actualului șef al statului. O astfel de abordare se va dovedi neinspirată având în vedere că românii își doresc un alt fel președinte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 iul, 2014
VIOREL
CRED CĂ ŞI DOMNUL JOHANIS ESTE UN MARE MAFIOT ... CUM POŢI SĂ AI 6 CASE CU SALARIU DE BUGETAR ?????? INŢELEG DACĂ ERA AVOCAT SAU NOTAR DA ......
28 iul, 2014
ANTONESCU C - - -
NOI SUNTEM ROMÂNI
CANDIDAT IEPURE ŞI PĂPUŞĂ DE KĂKAT .....
28 iul, 2014
IZAURA
UNGUREANUL MEU
PĂPUŞĂ=RAHAT SĂSESC ....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ