Capete în gura în parohia dreptei. MRU vs. Predoiu

| 05 aug, 2014

Reacția ipocrită a lui MRU nu este decât o încercare disperată de mai sta în lumina refectoarelor preț de câteva clipe, chiar dacă acest lucru presupune să intre în conflict cu Predoiu, să-l atace indirect pe Iohannis și să spele rufele ACL în public.

Problema religiei pare să nu-l afecteze atât de mult pe Klaus Iohannis, cu toate că în studiile recente naționalitate și religia au fost identificate drept vulnerabilități ale prezidențiabilului PNL, în schimb tema a redeschis un front minat între Cătălin Predoiu și Mihai Răzvan Ungureanu, practic o ceartă între două vedete care lustruiesc banca de rezerve a dreptei. MRU se arată deranjat de reacția prezidențiabilului PDL care, atrăgându-i atenția premierului cu privire la tema religiei folosită în scopuri electorale prin intermediul unei scrisori deschise adresate lui Victor Ponta, nu face decât să exploateze această situație în beneficiu propriu.

Citeşte şi: Atanasiu inventează lovituri sub centură, ca să-l scape pe Funeriu


Ungureanu nu se sfiește să-l acuze pe Predoiu de naivitate politică, cu toate că formulările folosite nu ascund decât un atac la cel care ar putea reprezenta dreapta în campania din toamnă  - „Ce nu pot să înţeleg este naivitatea cu care a sărit să participe la jocul iniţiat de Victor Ponta. Scrisoarea sa către Prim-Ministru nu este decât o copie în oglindă a ceea ce a spus Victor Ponta la Craiova. Ortodoxului rău i se opune ortodoxul bun! Formula utilizată de către Cătălin Predoiu – „ca de la ortodox la ortodox" – nu a avut alt scop decât de a atrage atenţia că şi domnia sa este creştin-ortodox, dar unul bun spre deosebire de cel rău, reprezentat de Victor Ponta".

Ceea ce este cu adevărat amuzant este faptul că prin această luare de poziție, MRU nu face decât să amplifice această temă, atacul indirect, dar de o amploare mai mare, vizându-l pe Iohannis. În orice caz, noi nu-l vom acuza pe Ungureanu de naivitate, pentru că se observă cu ochiul liber că proaspătul prim-vicepreședințe al PDL are o agendă proprie, pe care o respectă cu strictețe. "Pot înţelege dorinţa lui Cătălin Predoiu de a deveni candidatul Dreptei. Este o dorinţă legitimă şi respectabilă pentru un politician care crede în convingerile sale. Pot să îi înţeleg şi iritarea că, după ce a trecut printr-un proces de selecţie internă, mişcările politice l-au adus în aceeaşi barcă cu Klaus Iohannis şi cu mine", explică MRU.

Citeşte şi: PNL împotriva minorităţilor etnice. Să înţelegem că Iohannis este doar o nălucă?


Frustrările personale ale lui Mihai Răzvan Ungureanu pot fi citite printre rândurile pe care acesta l-a scris. Cu toate că s-a zbătut pentru asta, alături de Macovei, Predoiu nu a fost inclus în măsurătorile ce urmează a stabili care va fi candidatul PNL-PDL, dar asta nu-l împiedică pe fostul premier să-și facă campanie în continuare și chiar să se așeze pe aceeași treaptă cu Predoiu și Iohannis.

Citeşte şi: Sondaj alegeri prezidenţiale. VICTOR PONTA va fi viitorul preşedinte indiferent cu cine joacă finala

În definitiv, reacția ipocrită a lui MRU nu este decât o încercare disperată de mai sta în lumina refectoarelor preț de câteva clipe, chiar dacă acest lucru presupune să intre în conflict cu Predoiu, să-l atace indirect pe Iohannis și să spele rufele ACL în public.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 aug, 2014
Av.Mateuta Fetita
am reintrat,tot din mila...sunt crestin...am vazut ca iar nu ai nici-un comentariu
logic,prostia si pupincurismul lasa postacii fara replici
06 aug, 2014
lolita
lasa ma basistule fata in pace..
lucreaza pentru premiul "puliter"!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ