Capitalul social al Fondului Proprietatea scade cu peste 503 milioane de lei

| 28 feb, 20:19

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) Fondului Proprietatea a decis, marți, reducerea capitalului social cu aproximativ 503,7 milioane lei, la 5,239 miliarde lei, potrivit unui anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Astfel, a fost aprobată reducerea capitalului social subscris al Fondul Proprietatea de la circa 5,742 miliarde lei la 5,239 miliarde lei prin reducerea valorii nominale a acțiunilor de la 0,57 lei la 0,52 lei.

"Reducerea este justificată de optimizarea capitalului social al Fondul Proprietatea, implicând restituirea către acționari a unei cote-părți din aporturi, proporțional cu participarea la capitalul social vărsat al Fondul. După reducere, capitalul social subscris al Fondul Proprietatea va avea valoarea de 5.238.521.987,92 lei, împărțit în 10.074.080.746 acțiuni ordinare, fiecare cu o valoare nominala de 0,52 lei", menționează sursa citată.

De asemenea, s-a mai decis împuternicirea, cu posibilitate de substituire, a lui Grzegorz Maciej Konieczny pentru a semna hotărârile acționarilor, precum și forma modificată și actualizată a Actului Constitutiv, precum și orice alte documente în legătură cu acestea și pentru a îndeplini toate procedurile și formalitățile prevăzute de lege în scopul implementării hotărârilor acționarilor, inclusiv formalitățile de publicare și înregistrare a acestora la Registrul Comerțului sau la orice altă instituție publică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ