Cărbune şi rumeguş. Asta conţin unele alimente pe care le consumăm zilnic

| 15 ian, 2014

Alimentele pe care le consumăm în fiecare zi conţin o mulţime de ingrediente mai mult decât ciudate, chiar dacă sunt prezentate sunt o denumire pompoasă.

Pasta roz se foloseşte în carnea procesată, precum cele folosite în industria fast-food.

Pentru  anumite dulciuri, sucuri sau alte produse cu nuanţă roşiatică se foloseşte  o pastă realizată din cărbune. Această substanţă, cunoscută sub denumirea de "Allura Red AC", a fost pusă pe o listă neagră a substanţelor de către ONU.
Boraxul se regăseşte în cele mai multe produse de curăţenie şi întreţinere, însă se regăseşte şi în caviar, pe post de conservant.

Ingerăm acidul fosforic ori de câte ori bem sucuri carbogazoase, deoarece acesta oferă aciditate oricărui lichid. În caz că nu aţi urmărit filme de groază sau cu multe crime menţionâm că acidul fosforic este folosit de personajele rece pentru a dezintegra cadavre.

Rumeguşul este ascuns în lista de ingrediente ale produselor sub numele de celuloză. Se regăseşte pe lista de ingrediente a sosurilor pentru salate, înghetate, dar şi unele tipuri de brânză.

Dioxidul de siliciu sau mai exact nisipul este folosit în industria alimentară pentru a absorbi o parte din umiditate.  Acest ingredient se regăseşte în sare, supe sau creme sub formă de praf pentru cafea.

Uleiurile de la oi se folosesc în gumele de mestecat şi este cunoscută sub numele de lanolină.

Berea blondă nu ar fi atât de savuroasă dacă nu ar avea culoarea galbenă, însă în spatele acestui aspect sunt vezicile de peşte
Oase carbonizate ale animalelor sunt folosite pentru a filtra de orice împurităţi zahărul alb.

Titaniul este folosit în industria alimentară sub formă de dioxid de titaniu pentru a conferi o nuanţă mai albă alimentelor deja albe.

Pâine conţine pene de raţă. L-cisteina este folosită pentru fragezirea unor aluaturi pentru pâine, plăcinte şi chifle.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 ian, 2014
Clauss
OPC / minist.comertului ???
Cei mai vinovati sunt autoritatile statului care nu-si face treaba normal. OPC -protectia consumatorului si Ministerul comertului , industriei (alimentare, Rom Alimenta ) e o coruptie , indiferenta , lene ,iresponsabilitate !!! Nici UE face nimic. Pentru bani se fac alimente din toate otravurile si kakaturile . De ani de zile nu consum mezeluri , sucuri , conserve ...etc - Numai este bun simt si lege in tara!!!!
16 ian, 2014
Danut Ministrel Inculturel
Papa bun
Acest articol este scris in mod absolut sigur de un corijent la chimie. Cum poate scrie ca "dioxidul de silice mai exact nisipul" este absorbant? Este vorba de o forma coloidala, bilutele acelea care le gasiti uneori un cutiile de pantofi.
Acidul fosforic este printre putinii acizi anorganici (dar si sarurile sale) care sunt suportati de organism. Si sarea de lamaie este un acid (organic). Fructele crude sunt acre deci contin un acid.
Filtrarea zaharului brut cu carbune activ este in manualele de chimie de sute de ani.
Nu am urmarit filme de groaza ci am citit un articol de groaza...
Eventual sa cereti parerea ministrului culturii.
15 ian, 2014
Robert Banc
atunci ce naiba sa mancam?
16 ian, 2014
ana
nu mai mancam paine :D ,nu bem bere,nu mai mancam junk.doar ce recunoaste bunica ce arata a fi mancare :D

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ