Care este meseria cu cei mai mulţi psihopaţi

| 21 mar, 2014

Topul meseriilor care se laudă cu cei mai mulți psihopați e ocupat de CEO, avocat și omul de televiziune. La extrema cealaltă sunt îngrijitorul, asistenta medicală și psihanalistul.

 

Majoritatea profesiilor din lista cu cei mai puțini psihopați solicită conexiune umană, explorarea sentimentelor și nu oferă multă putere. Psihopații, prin natura lor, nu vor fi atrași de aceste domenii. Pe de altă parte, majoritatea profesiilor cu mulți psihopați oferă putere și cer luarea de decizii obiective și raționale, care nu au nimic de-a face cu sentimentele.

Psihopatia este o tulburare de personalitate care a fost descrisă prin sentimente superficiale (mai ales prin frică redusă), toleranță la stres, lipsa empatiei, răceală, lipsa vinovăției, egocentrism, caracter superficial, abilitate de manipulare, iresponsabilitate, impulsivitate și comportamente antisociale precum stil de viață de parazit sau criminal.

Topul a fost realizat de psihologul Kevin Dutton în cartea sa, “The Widsom of Psychopats: What Saints, Spies and Serial Killers Can Teach Us About Success”, scrie time.com, potrivit totb.ro.

 

Tag-uri: meserie, psihopat
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ