Care este, până la urmă, poziţia Germaniei cu privire la Ucraina

| 24 noi, 2014

Poziţie ciudată a Executivului condus de Angela Merkel în legătură cu situaţia dificilă în care se află Ucraina. În ciuda mesajelor de susţinere a parcursului euroatlantic venite dinspre Germania, ministrul de Externe, Frank-Walter Steinmeier, s-a pronunţat împotriva aderării Ucrainei la NATO şi UE.

“Consider posibile stabilirea unor relaţii parteneriale între Ucraina şi NATO, nu şi un statut de membru (...) Modernizarea Ucrainei este un proiect pe termen lung. La ora actuală, nu are sens să se facă speculaţii în legătură cu aderarea la UE”, a declarat Steinmeier în cadrul unui interviu pe care oficialul de la Berlin l-a acordat publicaţiei Der Spiegel. Declaraţia vine la câteva zile după vizita acestuia la Moscova.

Faptul că şeful diplomaţiei de la Berlin se opune aderării Ucrainei la NATO şi totodată apreciază ca fiind nerealistă aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană într-o perioada apropiată vine să contrazică îngrijorările guvernului german vizavi de eforturile lui Vladimir Puţin de a-şi creşte influenţa în Balcani. De altfel, la sfârşitul săptămânii trecute şi reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Jeff Rathke, declara că Washingtonul sprijină aspiraţia Ucrainei de a adera la NATO, admiţând că totuşi, decizia finală trebuie să aparţină conducerii de la Kiev.

La polul opus, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a afirmat că ţara sa are nevoie de „garanţii de 100%” în privinţa neaderării Ucrainei la NATO, declarându-se nemulţumit de desfăşurarea de forţe NATO în apropierea frontierelor ruse.

Rămâne de văzut cum se va poziţiona Germania faţă de Ucraina şi faţă de conflictele din această zonă, în condiţiile în care climatul general din regiune rămâne unul tensionat.

loading...

Ştirile orei

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 noi, 2014
dorinteodor
germania, ucraina
nu este nimic ciudat aici. toate deciziile se iau in functie de dependenta europei de gazele rusesti. merkel isi apara economic tara ceea ce este foarte normal. la primavara, dupa ce va exista o concluzie in legatura cu dependenta reala si probabila a europei de gazele rusesti, se vor vedea stategiile in legatura cu ucraina.
25 noi, 2014
dan slugarescu
1.titlu:
Care este, până la urmă, poziţia Germaniei cu privire la Ucraina
2.contributie(analiza) autor:
0
3.concluzie autor:
Rămâne de văzut cum se va poziţiona Germania faţă de Ucraina şi faţă de conflictele din această zonă, în condiţiile în care climatul general din regiune rămâne unul tensionat.

adica nimic
autor articol:George Stoica
25 noi, 2014
Adam Gheorghe
Oferta locuri de munca legale!
Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! Contract legal si oferit imediat! Lucrati ca operator online, 3 ore pe zi, si incasati 300 dolari lunar! Nu este MLM sau afacere piramidala. Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ