Care este secretul dietei mediteraneene? Cercetătorii au aflat de ce este ideală pentru sănătate

| 20 mai, 2014

Cercetătorii spun că au descoperit secretul dietei mediteraneene. Ei au reuşit să afle de ce are efecte incontestabile asupra longevităţii şi sănătăţii.

În urma unor experimente realizate pe şoareci, oamenii de ştiinţă au descoperit că secretul este combinarea unor grupe de alimente. De exemplu, uleiul de măsline, care conţine grăsini nesaturate, trebuie combinat cu legume sau salată verde. De asemenea, este bine să combinăm legumele cu nuci sau avocado.

Dieta mediteraneeană, folosită în Grecia, Italia sau Spania, este asociată de mult timp cu o alimentaţie sănătoasă. Ea se bazează pe consumul de multe legume, fructe, nuci, cereale integrale, ulei de măsline, carne de pui şi peşte.

Uleiul de măsline asociat cu legumele duce la formarea de acizi graşi care reduc tensiunea arterială.

Cercetarea realizată de o echipă de la King's College London, în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea California, demonstrează că este esenţială combinarea acestor alimente.

Deşi acest ulei conţine grăsime, în combinaţie cu nitraţii din legume el formează acizi graşi benefici în special pentru inimă şi sistemul cardiovascular, explică Philip Eaton, de la King's College London.

El precizează că în curând vor începe şi testele pe voluntari umani.

Sursa: BBC News

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ