Care este semnalul lui Victor Ponta pentru industria auto românească

| 12 oct, 2014

Victor Ponta s-a deplasat sâmbătă la Uzina Dacia Mioveni într-un Duster şi nu într-o maşină străină de lux, cum obișnuiește Klaus Iohannis. Prin acest gest, Ponta transmite că susţine fabrica Dacia şi producţia de automobile româneşti.

În schimb, Iohannis arătă că-i place luxul şi că nu este interesat să fie un exemplu pentru români, cum, în mod normal, ar trebui să fie chiar şi în calitate de candidat la cea mai înaltă funcţie în stat.

Unul dintre principalele mesaje transmise de Victor Ponta la Uzina Dacia Mioveni a fost că segmentul rutier Pitești - Sibiu va fi trecut în Programul Operațional de Transport ca autostradă. „Am stabilit foarte clar că în Programul Operațional de Transport, pe care Guvernul îl va aproba până la sfârșitul acestui an în baza Master-Planului de Transport, segmentul Pitești-Sibiu este trecut ca segment de autostradă. Vă spun acest lucru în calitate de prim-ministru, nu în calitate de candidat la președinție, pentru că un președinte în România nu face autostrăzi. Poate să le promită, dar le promite degeaba. Autostrăzile sunt făcute de către Guvern, în baza finanțărilor europene, iar includerea segmentului Pitești-Sibiu în master-plan ca autostradă permite finanțarea europeană".

Citeşte şi: Pasiunea lui Iohannis pentru case și mașini scumpe, de acum și în Primăverii

Victor Ponta a mai spus că realizarea autostrăzii va avea ca rezultat continuarea investițiilor pe platforma Dacia de la Mioveni „crescând în acest fel competitivitatea uzinei de aici și a produselor de aici, având o reducere a taxelor privind forța de muncă, având un mediu investițional și fiscal competitiv și având și o infrastructură care să ajute această dezvoltare”. Mai mult, tot pentru a susţine piaţa auto românească, Guvernul Ponta a lansat programul „Prima maşină”, care are rolul de a sprijini tinerii să-şi achiziţioneze o maşină. Şi nu în ultimul rând, reducerea CAS, apreciată deja de Constantin Stroe, vicepreşedinte al Automobile Dacia este o altă măsură ce are rolul de a sprijini angajatorii, în speţă compania din Piteşti.

Pe de altă parte, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale Klaus Iohannis preferă maşinile străine, de lux, şi nu a avut nicio jenă să-şi parcheze, acum câteva zile, BMW-ul primăriei Sibiu în curtea uzinelor Dacia Mioveni. Nu e prima gafă de campanie şi nici ultima. Mesajul transmis, prin acest gest sfidător, e că luxul reprezintă o prioritate pentru Iohannis şi evidenţiază ipocrizia campaniei sale electorale. „România lucrului bine făcut” e sloganul cu care candidatul ACL se afişează în campania, dar pentru români, Dacia este dovada cea mai clară a unui lucru bine făcut şi nu o maşină scumpă străină.

Citeşte şi: Iohannis în vizită la Dacia cu BMW-ul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ