Care sunt cele mai bune pârtii de schi din România

| 05 feb, 2014

Zăpada căzută la sfârșitul lunii ianuarie nu a adus numai neplăceri pentru șoferi, ci și entuziasm printre românii pasionați de sporturi de iarnă. Potrivit unei estimări realizate de Federația Patronatelor din Turismul Românesc, 60.000 de turiști sunt așteptați la munte în această săptămână, care coincide cu vacanța intersemestrială a elevilor.

Top Pârtii pentru începători:

1. Bușteni

2. Azuga

3. Harghita Băi

4. Toplița

5. Straja

În cazul pârtiilor de dificultate medie, Farcaș recomandă Sinaia - deoarece are pârtii bune pentru exersat, cu pantă lină - dar și domeniile Vidra, Păltiniș, Vatra Dornei și Piatra Neamț: „Acestea din urmă sunt aproape de oraș sau chiar în oraș și sunt la îndemână".

Top Pârtii de dificultate medie:

1. Sinaia

2. Vidra

3. Păltiniș

4. Vatra Dornei

5. Piatra Neamț

"Pentru avansați recomand Azuga (Șorica) și Poiana Brașov (Lupului) pentru că au, cât de cât, aceeași înclinație și sunt mai lungi. Azuga e genială deoarece ai transportul cu gondola care e foarte comod, e aproape de București, poți ajunge și cu trenul", arată instructoarea.

Top Pârtii pentru avansați:

1. Carp, Sinaia

2. Papagal, Sinaia

3. Șorica, Azuga

4. Lupului, Poiana Brașov

Top Cele mai lungi pârtii de schi din România

1. Drumul Roșu, Poiana Brașov – 4,7 km

2. Sulinar, Poiana Brașov – 3,3 km

3. Dealul Negru, Vatra Dornei – 3 km

4. Drumul de vară, Sinaia – 2,9 km

5. Lupului, Poiana Brașov – 2,6 km

Cea mai scurtă pârtie de schi omologată din România care apare în documentul ministerului este pârtia Gondolă din Masivul Bucegi, cu o lungime de 150 de metri, urmată de pârtia Începători din Sinaia (173 de metri) și de pârtia din comuna Moneasa (județul Arad), care are 180 de metri.

Citeşte mai mult pe yahoo.ro.

Tag-uri: partii de schi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ