Carlos Ghosn: Renault-Nissan va lansa în următorii patru ani mașini "fără șofer"

| 07 ian, 21:26

Alianța Renault-Nissan va lansa în următorii patru ani mai mult de zece mașini "fără șofer" în SUA, Europa, China și Japonia, a anunțat joi șeful alianței, Carlos Ghosn, la salonul Consumer Electronics Show (CES), organizat la Las Vegas, transmite Reuters.

Automobilele complet autonome vor fi lansate în cursul acestui an. Ele vor fi dotate cu un dispozitiv numit "controlul benzii unice de circulație", care va permite vehiculelor să se deplaseze în mod autonom pe autostrăzi, fără să schimbe banda de circulație, a explicat Carlos Ghosn.

Acesta a adăugat că Renault-Nissan va lansa în 2016 o aplicație pentru dispozitivele mobile ce le va permite utilizatorilor să interacționeze din depărtare cu mașinile lor, schimbând muzica și temperatura mașinii, relatează Agerpres.

Până în 2018, alianța va începe să vândă vehicule dotate cu un dispozitiv numit "controlul multiplu al benzii de circulație", prin care automobilele pot schimba banda de circulație pe autostrăzi și se pot deplasa prin trafic intens. Ghosn a adăugat că până în 2020 Renault-Nissan va lansa mașini care se pot deplasa autonom prin intersecții și prin traficul intens.

La începutul acestui an, Google a demarat discuțiile cu majoritatea marilor producători auto din lume și a început să pună la punct o echipă de furnizori care să îi permită să accelereze proiectul care vizează lansarea pe piață, până în anul 2020, a unor automobile complet autonome. În luna iunie, Google a început testele cu un prototip de automobil autonom de concepție proprie, pe drumurile din jurul sediului său din Mountain View.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ