Carrefour cumpără Billa. Este nevoie de avizul Consiliului Concurenței

| 22 dec, 11:14

Carrefour a anunțat marți semnarea unui acord de achiziție a societății Billa România cu Grupul Rewe. Operațiunea trebuie însă aprobată de către Consiliul Concurenței, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Prețul tranzacției este este vehiculat în jurul sumei de 100 de milioane de euro, potrivit economica.net.

„Repartizate pe întreg teritoriul românesc, cele 86 de supermarketuri Billa România reprezintă o suprafață de vânzare totală de 83.000 de metri pătrați. Datorită acestei achiziții, Carrefour devine primul operator de supermarketuri din România, întărindu-și astfel oferta multiformat și mergând totodată mai aproape de clienții săi”, se menționează în comunicat.

Acest lucru ar evalua fiecare magazin Billa la peste un milion de euro.

Carrefour, al doilea grup de distribuție mondial și primul din Europa, are peste 380.000 de angajați în întreaga lume. 'Prezent în 35 de țări cu peste 12.000 de magazine, grupul a realizat o cifră de afaceri de 100,5 miliarde de euro în 2014', se precizează în comunicat.

Citește și: Consiliul Concurenţei a constatat ineficiențe în funcționarea sectorului asigurărilor auto

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ