Carrefour şi-a făcut cooperativă agricolă. Ferma face 5.000 de tone de legume

| 05 apr, 12:39

Patru producători agricoli din Vărăşti, localitate aflată la mai puţin de 30 de km de Bucureşti, s-au asociat cu grupul Carrefour pentru a lansa în premieră pe piaţa românească o fermă de legume. Lor li s-au alăturat alte 80 de familii de agricultori din comună, astfel încât cooperativa a ajuns să însumeze 60 de hectare de teren, din care 15 hectare de solarii.

Roşiile, salata, ardeii, dovleceii, fasolea, vinetele, varză, ţelină, ceapa, usturoiul, mărarul, pătrunjelul, leuşteanul, spanacul, loboda, leurda, urzicile, ridichiile şi ştevia vor ajunge în nici 24 de ore din fermă direct pe rafturile magazinelor Carrefour. În total, se vor produce 5.000 de tone de legume anual.

"De când am venit în România am aflat că legumele produse aici sunt foarte gustoase şi am dezvoltat acest proiect din dorinţa de a fi un partener pentru producătorii agricoli locali şi un furnizor de produse de calitate pentru clienţii noştri”, a declarat  Jean Baptiste Dernoncourt, CEO Carrefour România. Acesta a mai adăugat că a ales Vărăştiul datorită bazinului legumicol recunoscut pentru calitatea produselor sale, dar şi pentru experienţa de generaţii pe care o au producătorii de aici.

Francezii au construit în Vărăşti un depozit de 300 mp pentru legumele de aici. Retailerul pune la dispoziţia producătorilor şi lădiţe din plastic, pliabile şi returnabile

Producătorii din Vărăşti au declarat că lipsa logisticii şi a unei pieţe de desfacere sunt principalele probleme cu care s-au confruntat înainte de acestă asociere

Tag-uri: Carrefour
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ