Carrefour va cheltui 2,6 miliarde de euro pentru renovarea şi extinderea magazinelor din Europa şi China

| 10 mar, 11:04

Carrefour, al doilea retailer mondial după Wal Mart, a anunţat, joi, că va majora anul acesta investiţiile pentru a renova şi deschide magazine, pentru a-şi consolida redresarea din Europa şi a stimula vânzările din China, transmit Bloomberg şi Reuters.

Carrefour va investi 2,5 - 2,6 miliarde de euro anul acesta pentru renovarea şi extinderea magazinelor, faţă de 2,4 miliarde de euro anul trecut. 

Compania franceză, care a înregistrat a patra creştere anuală consecutivă a veniturilor şi profiturilor, a precizat că aşteaptă momentul potrivit pentru listarea la bursă a subsidiarei sale imobiliare Carmila. Carrefour deţine o participaţie de 42% în Carmila, companie evaluată de analişti la patru miliarde de euro.

Carrefour a propus majorarea dividendelor pentru 2015 cu 2,9%, la 0,70 euro pe acţiune, după ce profitul operaţional a urcat cu 2,4%, la 2,45 miliarde de euro (2,68 miliarde de dolari), în linie cu estimările. În Europa, excluzând Franţa, profitul operaţional a crescut cu 33,4%, pe fondul redresării din Italia şi Spania. În America Latină, compania franceză a avut performanţe solide, în special în Argentina şi Brazilia. În schimb, pe cea mai mare piaţă a sa, cea din Franţa, profitul operaţional a scăzut cu 6,4%. 

Joi dimineaţă, acţiunile Carrefour înregistrau un declin de 0,4%, la 25,25 euro, la Bursa de la Paris. 

În februarie, Carrefour a semnat un acord cu grupul basc Eroski pentru achiziţia a 36 de hypermarketuri din Spania, cu o suprafaţă totală de 235.000 de metri pătraţi, pentru 205 milioane de euro. 

Prezent în Spania încă din 1973, Carrefour este al doilea distribuitor de produse alimentare din Spania, cu 173 de hypermarketuri, 126 de supermarketuri, 419 magazine de proximitate şi 123 de benzinării. 

În România, Grupul Carrefour numără 173 de magazine, dintre care 27 hipermarketuri 'Carrefour', 92 supermarketuri 'Market', 44 de magazine de proximitate 'Express', nouă magazine de proximitate 'Contact' şi un magazin de comerţ online: www.carrefour-online.ro.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ