CARTEA RECORDURILOR: Parlamentul nu poate anula postul de deputat al lui Gheorghe Neţoiu. Motivul e de RADIO EREVAN

| 18 mar, 13:04

Camera Deputaţilor nu a putut să ia act în şedinţa de miercuri de vacantarea postului de deputat al lui Gheorghe Neţoiu, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare, pentru că ÎCCJ a trimis doar data de la care a rămas definitivă hotărârea de condamnare, dar nu şi pentru ce, lucru care a dus la un schimb de replici între liberali şi preşedintele forului, Valeriu Zgonea, transmite Agerpres.

"În temeiul articolului 70, alin. 2 din Constituţie, calitatea de parlamentar încetează la data interzicerii drepturilor electorale. Prin adresa pe care am primit-o de la Tribunal nu ni se spune decât data de la care a rămas definitivă hotărârea de condamnare a inculpatului Neţoiu, dar nu ne spune şi pentru ce. (...) Prin modificarea la noul Cod penal (...) te poate condamna, dar nu îţi poate interzice drepturile electorale", a spus în plen vicepreşedintele Comisiei juridice Ciprian Nica.

El a adăugat că membrii Comisiei juridice sugerează Biroului permanent să revină cu o adresă la Tribunal, prin care să se solicite să se precizeze pentru ce a fost condamnat Neţoiu, ca să poată lua o decizie în cunoştinţă de cauză.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a menţionat că este nevoie de un document oficial din partea comisiei pe care să îl trimită către preşedintele ÎCCJ, Livia Stanciu, astfel încât aceasta să trimită Camerei Deputaţilor şi motivarea.

Deputatul liberal Costică Canacheu a apreciat că acest lucru este "inexplicabil". "Până acum Biroul permanent nu a cerut această comunicare? Este absolut inexplicabil şi suntem toţi puşi într-o situaţie cu adevărat jenantă. Trebuie să primim această explicaţie. (...) Biroul permanent nu şi-a îndeplinit misiunea", a susţinut Canacheu.

Traian Băsescu merge la sigur. Şi-a luat acelaşi avocat care l-a scăpat de Dosarul Flota

În replică, Zgonea a declarat că nu este atributul Biroului permanent să ceară ÎCCJ documentele, punctând că nu există competenţe în Regulamentul Camerei Deputaţilor în acest sens.

"Nu avem competenţe. Dvs spuneţi că Biroul permanent nu şi-a îndeplinit o misiune pe care nu o are, aceea de a cere imperios ÎCCJ, la solicitarea grupului PDL, să ne trimită când vrem noi o decizie pe care o redactează?", a replicat Zgonea.

La rândul său, Mircea Toader a precizat că Parlamentului nu îi este interzis să facă solicitări către instituţiile statului.

"Nu cred că ne interzice cineva să facem o solicitare către oricare instituţie din stat. Biroul permanent poate să hotărască orice, aşa prevede şi Regulamentul, poate să intervină să solicite orice", a arătat Mircea Toader.

Gheorghe Neţoiu a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul "Transferuri în fotbal".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ