CAS se reduce cu 5 puncte din octombrie, dar fără acordul FMI. Concluziile misiunii de evaluare

| 12 iun, 2014

Contributiile de asigurari sociale vor fi reduse la angajator cu 5 puncte procentuale, dar de la 1 octombrie, cu un impact bugetar de 850 milioane lei, a anuntat Victor Ponta, precizand insa ca masura nu are acordul FMI, ci este asumata de Guvern.

- Vom continua sa punem in aplicare un model economic pe care guvernul l-a avut in vedere in acesti doi ani de mandat si care va construi o dezvoltare si o prosperitate de care avem cu totii nevoie. Vom pune in aplicare un model economic total diferit, unde prioritatea este de a crea de locuri de munca.

- Am facut reparatiile sociale absolut necesare - salarii, pensii, cresterea salariului minim, deschiderea unor spitale, scoli.

- Am avut ca prioritate o crestere economica sustenabila si am avut, in 2013, cea mai mare crestere din UE.

- Am acordat facilitati pentru IMM, subventii la agricultura.

- Consideram ca reducerea CAS cu 5 puncte trebuie aplicata chiar de anul acesta si putem sa ne permitem acest lucru.

In urma discutiilor cu partenerii internationali, putem saptamana viitoare sa transmitem catre parlament proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5 puncte, din ultimul trimestru. In acest fel, nu crestem niciun fel de taxa si niciun fel de impozit.

- Avem capacitatea pentru 2014 de a acoperi impactul negativ al acestei reduceri, undeva la 850 mil lei pe care ii avem disponibili in buget.

Nu marim deficitul bugetar, nu crestem taxe si impozite

- Cred ca increderea pe care Romania a castigat-o este un bun castigat pe care trebuie sa-l pastram

- Avem de continuat reformele structurale.

- In luna noiembrie vom discuta cu FMI constructia bugetului pe 2015-2016 pentru ca Romania sa-si pastreze toate tintele macroeconomice.

- Precizez ca aceste angajamente - scutire impozit si reducerea CAS - au fost prevazute de la inceput in programul de guvernare al USL si multumesc dl Tariceanu si dl Chitoiu care ne-au ajutat sa facem un proiect economic de succese.

Tag-uri: CAS, FMI, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ