Casa de avocatură Țuca Zbârcea&Asociații sare în apărarea avocatului Roşu: A acordat servicii juridice conform legii

| 11 dec, 22:27

Casa de avocatură Țuca Zbârcea&Asociații susține că nu face obiectul investigației declanșate de DNA, subliniind că a aflat cu "consternare" de învinuirile aduse avocatului Robert Roșu, deoarece acesta a acordat servicii juridice în deplină conformitate cu legea.

Casa de avocatură a transmis vineri un punct de vedere în legătură cu punerea sub acuzare a avocatului Robert Roșu în dosarul privind retrocedarea Fermei regale Băneasa, în care mai sunt implicați Remus Truică, Dan Andronic și prințul Paul.

Țuca Zbârcea&Asociații susține că, la data de 9 decembrie, comisari ai DNA s-au prezentat la sediul său și au solicitat punerea la dispoziție a unor documente și informații legate de activitatea unui client, căruia casa de avocatură i-a acordat asistență juridică, mai cu seamă documente din anii 2006-2007, scrie Agerpres.

Citeşte şi:  Prinţul Paul a fost REŢINUT. Remus Truică, în arest la domiciliu, iar Dan Andronic în control judiciar

Informațiile și documentele solicitate au fost prezentate cu promptitudine organelor de anchetă, precizează sursa citată.

"Documentele și informațiile referitoare la orice alți clienți ai Țuca Zbârcea&Asociații nu au făcut obiectul investigației, nu au fost afectate, iar confidențialitatea acestora este pe deplin asigurată. De asemenea, dorim să subliniem faptul că Țuca Zbârcea & Asociații nu face obiectul cercetărilor organelor de anchetă în contextul acestei investigații. În timpul verificărilor, am aflat cu consternare de învinuirile aduse unuia dintre colegii noștri, Robert Roșu, învinuiri ce privesc exclusiv prestarea de servicii profesionale și care, potrivit legii, nu pot face obiectul răspunderii penale. Robert Roșu este un avocat remarcabil, cu o reputație profesională ireproșabilă", mai spune casa de avocatură.

În opinia casei de avocatură, Robert Roșu a acordat servicii juridice în deplină conformitate cu dispozițiile Legii nr.51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat.


Țuca Zbârcea&Asociații precizează că a susținut și susține eforturile anti-corupție ale autorităților statului, inclusiv prin implementarea unor politici interne în acest sens.

Robert Roșu, avocat partener la casa de avocatură Țuca Zbârcea&Asociații, a fost pus sub acuzare de DNA pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la spălare de bani și la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave.

Concret, avocatul Robert Roșu este acuzat că a redactat, în noiembrie 2006, un contract de cesiune, prin care prințul Paul a cedat drepturile litigioase asupra unor imobile care urmau să fie revendicate de la statul român, între care și Ferma regală Băneasa cu o suprafață de 28,63 ha, către o firmă controlată de Remus Truică.

În 2008, Remus Truică a obținut de la Institutul pentru Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Plantelor București retrocedarea fermei, însă decizia de restituire a fost abuzivă, deoarece prințul Paul nu avea calitatea de moștenitor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ