Castravetele URIAȘ de la Buzău. Utilizările INCREDIBILE ale acestuia

| 22 sep, 2014

Specialistii de la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura din Buzau au obtinut un soi de castraveti care ajunsi la maturitate pot fi folositi ca material izolator, in locul polistirenului.


Castravetii uriasi, care ajung la o lungime de un metru, sunt deja folositi in strainatate, la izolarea caselor.

Acest soi de castravete poate fi si consumat, avand gust de pepene galben sau dovleac, iar cercetatorii buzoieni sustin ca leguma va fi disponibila in curand si in piete. Daca este cules inainte de a ajunge la maturitate, castravetele urias are acelasi gust ca si cel obisnuit. Ajuns la maturitate, castravetele se transforma intr-un fel de pepene galben, avand mirosul si gustul specific acestui fruct. 

In plus, productiile noilor castraveti sunt mult mari fata de recolta de castraveti obisnuiti, potrivit stirileprotv.ro.

Soiuri mai putin obisnuite de legume cultiva si un locuitor din judetul Neamt.  Rosia-cartof, castravetele tepos sau ardeiul negru sunt speciile care se gasesc in gradina de legume a lui Vali Cucu.

De meserie lacatus-mecanic, pasionatul de gradinarit cultiva legume de mai bine de 20 de ani.

“Hibridul este facut ca sa reziste doua-trei luni pe taraba. Daca nu se vinde azi, se vinde maine, poimaine. Soiul, patru –cinci-sase zile rezista, mai rar zece zile”, a spus Vali Cucu.

In ceea ce priveste recolta, Cucu nu vinde legumele, ci doar semintele, catre alti gradinari pasionati.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ