Cât a ajuns să coste producerea celui mai scump avion din istorie

| 19 apr, 2014

SUA este probabil singura tara din lume capabila sa investeasca aproape 400 miliarde dolari in dezvoltarea celui mai scump avion militar din istorie. Datoria tarii este de aproape 17 trilioane dolari si continua sa creasca.

Costul estimat pentru a produce avionul de lupta F-35 al companiei Lockheed Martin, a crescut cu 1,9% in 2013, pana la aproape 399 miliarde dolari, informeaza Bloomberg.

Plusul de 7,4 miliarde dolari este cauzat si de cresterea costului motoarelor Pratt & Whitney pentru o flota de circa 2.443 avioane.

Avansul este cauzat de revizuirea in crestere a costului cu forta de munca.

Noile cifre ar putea sa-i faca sa se razgandeasca pe oficialii din tari care s-au aratat interesate de acest aparat.

Totusi, exista si costuri care au scazut.

Asfel, suma alocata pentru utilizarea avionului pentru o durata de 55 de ani a scazut la cu 8,7%, pana la 1,02 trilioane dolari.

Aceste estimari fac parte dintr-un proiect mai mare trimis astazi de catre Pentagon catre Congress-ul american.

Planurile SUA in acest domeniu pot parea ciudate, avand in vedere faptul ca datoria tarii ar putea depasi cifra de 17 trilioane de dolari in acest an.

Acest proiect cuprinde un portofoliu de 77 de arme, al caror cost total de dezvoltare va ajunge la circa 1,62 trilioane dolari.

Cifra este insa mai mica decat cea de 1,66 trilioane dolari pentru 78 programe cuprinse in raportul de anul trecut.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ