Cât costă recoltarea celulelor stem

| 05 mai, 2014

Cel mai complex produs existent pe piaţa celulelor stem din România, Red Diamond, poate fi achiziţionat cu 12.900 de lei iar taxa de depozitare anuală este de 890 de lei.

Produsul poate fi achiziţionat de la compania CBC Medical, prima bancă de stem din România. Conform Speranţei Arciudean, director medical Cord Blood Center Grup, Red Diamond are două avantaje majore: o gamă diversă de celule stem, din surse diferite cu potenţial de utilizare terapeutică atât pentru indicaţiile standard actuale cât şi de perspectivă, în domeniul medicinei regenerative şi posibilitatea de utilizare terapeutică unică sau repetitivă a unităţilor depozitate.

"Recoltarea (la naştere, n.r.) şi utilizarea celulelor stem au permis integrarea acestora în tratamentul cancerelor hematologice, diabetului, a unor afecţiuni neurologice şi cardiovasculare în cadrul medicinei regenerative. Faptul că în România este posibilă recoltarea şi stocarea lor deschide perspectiva încercării unor terapii imunomoleculare şi de inginerie tisular", a declarat Anca Simionescu, cadru didactic la UMF Carol Davila Bucureşti.

Pachetul scos pe piaţă de CBC Medical conţine: sânge placentare, sânge ombilical, ţesut de cordon ombilical şi ţesut placentar. Achiziţia se poate efectua cu plata în rate. CBC Medical a recoltat până în acest moment celule de la peste 70.000 de familii. Până în prezent, transplantul cu celule stem s-a realizat pe 5 copii.

Unul din ei, Alex, a fost diagnosticat cu limfom Burkitt, o formă de leucemie gravă şi rară în Europa, după ce la 11 luni a s-a înecat în timp ce mânca, el născându-se sănătos. A fost trimis în SUA unde a făcut de transplant de celule stem iar starea copilului s-a îmbunătăţit, după ce în prealabil a urmat tratament cu chimioterapie într-un spital din Franţa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ