Cât de grav ne-a făcut de râs PNL în Europa

| 09 iun, 2014

Şeful liberalilor europeni vine la București pentru a le bate obrazul liderilor PNL, cei care au făcut de râs formațiunea liberală în Europa, printr-o decizie în contradicție cu cele mai elementare norme de comportament democratic. Implicit, vizita lui Guy Verhofstadt în România va veni astfel în sprijinul liberalilor tot mai numeroși care se opun schimbării ideologice impuse de o conducere interimară și abuzivă.

După cum a dezvăluit Mircea Diaconu, liderul liberalilor europeni, Guy Verhofstadt, intenționează să efectueze zilele o vizită la București

Demersul oficialului european nu este întâmplător și are ca principal obiectiv clarificarea intențiilor liberalilor români de a se dezafilia de la ALDE și a adera la grupul popularilor europeni. "Guy Verhofstadt va veni în România și va ține o conferință pe acest subiect. Eu mă feresc să discut despre tema în cauză. Guy Verhofstadt vine în țara noastră pentru că ce s-a întâmplat l-a afectat extrem de tare. Se va pronunța dânsul pe acest subiect, nu vreau să o fac eu", a precizat Mircea Diaconu, de o manieră diplomatică.

Ceea ce marele actor s-a ferit să spună este că decizia PNL de a-și schimba afilierea politică europeană la doar o zi după alegerile europarlamentare nu a nemulțumit doar alegătorii români, ci și întregul grup politic al liberalilor din Parlamentul European. Practic, anunțând intenția de a trece în băncile popularilor europeni, liberalii și-au trădat nu doar propriul electorat, ci și familia politică europeană, care, de-a lungul timpului, a susținut PNL și oamenii pe care acesta i-a trimis în Parlamentul European.

Afilierea liberalilor la grupul popularilor europeni este cu atât mai aberantă cu cât PNL este un partid cu o istorie liberală de aproape 140 de ani de zile. Nu discutăm așadar de o formațiune care, aflată la început de drum, își definește încă orientarea ideologică. Identitatea liberală construită de PNL după 1989 a avut la bază sacrificiul suprem pe care înaintașii l-au făcut în închisorile comuniste. Cu toate acestea, mai întâi Crin Antonescu și, ulterior, Klaus Iohannis, cel care a preluat șefia partidului, sunt gata să arunce la gunoi toată acestă îndelungată istorie și să accepte rebranduirea totală a partidului, după cerințele PPE.

Mai mult, hotărârea dezafilierii de la ALDE, respectiv a trecerii în băncile popularilor europeni s-a luat fără legitimitatea necesară efectuării unei schimbări doctrinare. Astfel, decizia a fost inițiată și aprobată de către o conducere interimară fără acceptul Congresului partidului, singurul for abilitat conform statutului formațiunii liberale să ia o astfel de decizie majoră pentru viitorul PNL.

Foarte probabil, acestea este și motivul pentru care Guy Verhofstadt vine la București. Liderul ALDE încearcă prin această vizită să ia pulsul formațiunii liberale și să vadă la fața locului în ce măsură manevrele meschine inițiate de către Crin Antonescu și continuate de Klaus Iohannis au sau nu susținere în interiorul PNL.

Nu în ultimul rând, șeful liberalilor europeni vine la București pentru a le bate obrazul liderilor PNL, cei care au făcut de râs formațiunea liberală în Europa, printr-o decizie în contradicție cu cele mai elementare norme de comportament democratic. Implicit, vizita lui Guy Verhofstadt în România va veni astfel în sprijinul liberalilor tot mai numeroși care se opun schimbării ideologice impuse de o conducere interimară și abuzivă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 iun, 2014
ion
Cat de grav s-a facut PSd-ul,in frunte cu Pontalaul mitoman,mocofan si plagiator,in Europa? Ce i-a zis Martin Schulz???? De asta nu pomeniti nimic??? I-a zis ca va fi primul premier din Europa care va face puscarie...
10 iun, 2014
Ilie
VP-mobil
Mie mi se pare ca alianta Ponta - Dan Diaconescu intrece orice inchipuire si orice comic de situatie. Lasa opozitia si nu le mai purta tu de grija, sa ne uitam mai intai la aceasta guvernare absolut manelistica !!! Apoi ne apuca rusinea ...
10 iun, 2014
florin
lasa-i pe liberali, ca ne salveaza ponta. cum? pai desfiinteaza 4000 de km de cale ferata si concediaza 10000 de oameni, a dus in insolventa hidroelectrica si oltchim, a inchis cele 5 uzine mechel, detinute de prietenii lui rusii, a facut praf posta romana, a marit acciza pe carburanti, a inventat 35 de taxe pe toti stalpii, a taiat drastic investitiile, a reziliat contracte la lucrari de drumuri, a ,,pierdut" contractul bechtel ca sa nu vada lumea mizeriile de pe vremea lui nastase, a sprijinit coruptii din propriul pardtid (cazul duicu), a cazut in dizgratia colegilor socialisti, avand relatii proaste cu martin scultz...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ